Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

kaasstengels

Door: speedy

  •  
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


400 gr. diepvriesbladerdeeg
bloem
2 eierdooiers
kummelzaadjes
40 gr. geraspte Emmenthaler kaas
40 gr. geraspte Parmezaanse kaas
1 theel. paprikapoeder
gemalen peper


Verder heb je nodig


Deegroller
bakplaat


Goudbruin gebakken bladerdeeg stengels gevuld met verschillende soorten kaas

Ontdek meer:

Voorbereiding

Het bladerdeeg ontdooien
Oven voorverwarmen tot 220 graden, stand 5

Bereidingswijze

Het bladerdeeg op een met bloem bestoven oppervlakte tot een plak van 20x40 cm. uitrollen. De deekplak bestrijken met de losgereorde eierdooier. De geraspte kaas gelijkmatig over een helft van de deegplak verdelen en bestrooien met wat peper en de paprika poeder. de deegplak dubbel vouwen en er enkele malen met een deegroller overheen rollen en dan in 1 cm. brede repen snijden.
de repen ieder in spiraal vormige stengels draaien en ze op een met water vochtig gemaakte bakplaat leggen, met eierdooier bestrijken en met komijn bestrooien. De stengels in de voorverwarmde oven in circa 10 min. goudbrijn bakken.

Serveertip

-



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van speedy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top