Mosterdsoep

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

50 gram boter
60 gram witte bloem
1/8 liter room (slagroom mag ook)
1 liter bouillom
2 eetlepels groningse marne mosterd
1 dunne prei
100 gram magere spekreepjes


Dit is de enige echte, een recept van 'Abraham's Mosterdmakerij'

Voorbereiding

De prei zeer fijn snijden
De spekreepjes uitbakken en het vet laten uitlekken op een stukje keukenpapier

Bereidingswijze

De boter smelten, maar niet kleuren. De bloem toevoegen en met een houten lepel roeren. Zet de roux op een zacht vuur en laat hem 10 minuten garen.
De bouillon verwarmen en bij de roux gieten, glad roeren, onder voortdurend roeren 10 minuten laten koken.

De soep door een zeef halen.

De mosterd toevoegen.

Vlak voor het serveren de room en de prei en de spekreepjes toevoegen en niet meer laten koken.

Serveertips

Met stokbrood een heerlijke maaltijd

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (7)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies