Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Mosterdsoep

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

50 gram boter
60 gram witte bloem
1/8 liter room (slagroom mag ook)
1 liter bouillom
2 eetlepels groningse marne mosterd
1 dunne prei
100 gram magere spekreepjes



Dit is de enige echte, een recept van 'Abraham's Mosterdmakerij'

Voorbereiding

De prei zeer fijn snijden
De spekreepjes uitbakken en het vet laten uitlekken op een stukje keukenpapier

Bereidingswijze

De boter smelten, maar niet kleuren. De bloem toevoegen en met een houten lepel roeren. Zet de roux op een zacht vuur en laat hem 10 minuten garen.
De bouillon verwarmen en bij de roux gieten, glad roeren, onder voortdurend roeren 10 minuten laten koken.

De soep door een zeef halen.

De mosterd toevoegen.

Vlak voor het serveren de room en de prei en de spekreepjes toevoegen en niet meer laten koken.

Serveertips

Met stokbrood een heerlijke maaltijd



Leuk recept? Deel het
Reacties (12)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van petragerard
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top