Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Mosterdsoep

Door: petragerard

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Dit is de enige echte, een recept van 'Abraham's Mosterdmakerij'

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


50 gram boter
60 gram witte bloem
1/8 liter room (slagroom mag ook)
1 liter bouillom
2 eetlepels groningse marne mosterd
1 dunne prei
100 gram magere spekreepjes



Voorbereiding

De prei zeer fijn snijden
De spekreepjes uitbakken en het vet laten uitlekken op een stukje keukenpapier

Bereidingswijze

De boter smelten, maar niet kleuren. De bloem toevoegen en met een houten lepel roeren. Zet de roux op een zacht vuur en laat hem 10 minuten garen.
De bouillon verwarmen en bij de roux gieten, glad roeren, onder voortdurend roeren 10 minuten laten koken.

De soep door een zeef halen.

De mosterd toevoegen.

Vlak voor het serveren de room en de prei en de spekreepjes toevoegen en niet meer laten koken.

Serveertip

Met stokbrood een heerlijke maaltijd



Deel dit recept

Reacties (12)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van petragerard
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top