gegrilde paprika

  • Italiaans Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

2 grote rode paprika's of 4 kleine;
balsamico-azijn;
olijfolie;
grof zeezout;
oregano

HULPMIDDELEN

Grill


De paprika wordt ontveld waardoor een heerlijke zoete smaak ontstaat.

Voorbereiding

Was de paprika's, snijdt ze in de lengte doormidden. Droog ze af en leg ze in de grill met de buitenkant naar boven. Grill ze tot ze zwart gaan zien. Haal ze uit de grill en rol ze in een vochtige theedoek en laat ze ongeveer 10 minuten liggen (langer mag ook).

Bereidingswijze

Haal de paprika's uit de theedoek en ontvel ze (beetje peuterig werkje). Snijdt de stelen van de halve paprika en snijdt ze nog een keer in de lengte doormidden. Verdeel ze over 4 bordjes en sprenkel olie, azijn, zout en oregano naar smaak erover.

Serveertips

Dit is een echte antipasto en dus heerlijk met een vers gebakken ciabatta.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies