Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

gegrilde paprika

Door: tastebud

  • Italiaans Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


2 grote rode paprika's of 4 kleine;
balsamico-azijn;
olijfolie;
grof zeezout;
oregano


Verder heb je nodig


Grill


De paprika wordt ontveld waardoor een heerlijke zoete smaak ontstaat.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de paprika's, snijdt ze in de lengte doormidden. Droog ze af en leg ze in de grill met de buitenkant naar boven. Grill ze tot ze zwart gaan zien. Haal ze uit de grill en rol ze in een vochtige theedoek en laat ze ongeveer 10 minuten liggen (langer mag ook).

Bereidingswijze

Haal de paprika's uit de theedoek en ontvel ze (beetje peuterig werkje). Snijdt de stelen van de halve paprika en snijdt ze nog een keer in de lengte doormidden. Verdeel ze over 4 bordjes en sprenkel olie, azijn, zout en oregano naar smaak erover.

Serveertip

Dit is een echte antipasto en dus heerlijk met een vers gebakken ciabatta.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tastebud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top