Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Koninginnedag: sinaasappelbavarois met witte chocolade

Door: kerst_pasen_2

  • Nederlands Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 6 personen


4 sinaasappels
1 citroen
150 g witte chocolade
witte gelatineblaadjes
rode gelatineblaadjes
1/4 l slankroom
suiker



Toetje voor Koninginnedag

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Boen 1 sinaasappel schoon en rasp de schil dun af. Pers deze en de andere vruchten uit, zorg dat het 4 dl sap is. Zeef het sap. Rasp of maal de chocolade grof. Laat 4 blaadjes witte en 1 blaadje rode gelatine in koud water 10 minuten weken. Klop de room stijf met 3 el poedersuiker. Verwarm de helft van het citrussap en los hierin 40 g suiker op. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze stuk voor stuk bij het warme sap, laat het oplossen. Roer de helft van de witte chocolade erbij en laat ook dit smelten. Roer de rest van het citrussap erbij. Als dit net een beetje stijf wordt, spatel dan luchtig, met een grote lepel, de helft van de slagroom, de helft van de chocolade en het sinaasappelrasp erdoor. Verdeel de bavarois over 6 glazen en zet ze minstens 2 uur in de koelkast. Spuit er tot slot nog een toef slagroom op en strooi er wat geraspte witte chocolade over.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerst_pasen_2
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top