Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

haantje in madeirasaus

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

1 haantje
peper
zout
nootmuskaat
1/2 pakje boter
1 ui
1 wortel
1 kippenboullion blokje
scheut madeira
1 klein blikje tomatenpuree
1 blikje champignons


HULPMIDDELEN

-


Haantje in een rode saus van madeira, tomatenpuree en champignons

Voorbereiding

Het haantje inwrijven met peper, zout en nootmuskaat

Bereidingswijze

Braad het gekruide haantje in de boter met de gesneden ui en wortel. Als het haantje bruin is uit de pan halen en de ui en wortel weggooien. Het boullion blokje oplossen in een kop heet water en in de pan gieten. Scheut madeira erbij. De kip terug doen tot hij gaar is en dan eruit halen. De tomatenpuree en champignons toevoegen. Het haantje in stukjes snijden en terug in de saus doen.

Serveertips

Serveer met frites



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van speedy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top