Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

pannenkoektaart

  • Kinderkeuken
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

200 gr bloem
mespunt zout
2 grote eieren of 3 kleintjes
1/2 L melk
boter om te bakken
VOOR DE VULLING:
1/8 L slagroom
3 el suiker
1 potje griekse yoghurt
aardbeienjam
abrikozenjam
appelmoes
poedersuiker


HULPMIDDELEN

Koekenpan
keukenmachine of mixer


Opgestapelde pannenkoeken met verassend lekkere laagjes vulling

Voorbereiding

Doe de bloem met het zout, de eieren en de helft van de melk in de Keukenmachine tot een glad beslag. Doe de rest van de melk erbij. Laat dit beslag een 1/2 uur rusten.

Bereidingswijze

Bak van het beslag 9 pannekoeken.
Klop de yoghurt los met de suiker.
Bestrijk 2 pannenkoeken met aarbeienjam, 2 met abrikozenjam, 2 met appelmoes, en 2 met de yoghurt. Stapel ze om en om op elkaar op een bord. De onbelegde pannenkoek als laatste en bestrooi deze met poedersuiker.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van demelza_v
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top