• Top 100

Pilaf met Perziken.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

500 g kipfilet, of kalkoenfilets
1 blik perzikken,
1 blik gepelde tomaten,
1 groot blik tomatenpuree,
1 bouillontablet,
5 eetl ketjap,
3 tl sambal,
klein beetje worcestersaus,
1 ui,
2 tenen knoflook,
beetje maizena,
1 bakje champignons,
boter,
rijst,

HULPMIDDELEN

Braadpan,
Pollepel,
Snijplank,Mesje,
knoflookpers.


Dit is het lievelingsgerecht van ons allemaal, probeer het ook maar eens dan snap je wel waarom!Ik heb dit recept al meer dan 20 jaar(ooit eens van een vriendin gekregen)en heb er al meerdere prijzen mee gewonnen.

Voorbereiding

Kipfilet in blokjes snijden,
ui snipperen,
Perzikken in blokjes snijden,
Champignons in plakjes snijden,

Bereidingswijze

Bak de kip even aan, en doe de ui, en champignons en knoflook erbij en ook de ketjap, en sambal,laat dit even lekker bakken.
Doe dan de tomatenpuree en de met de staafmixer fijngehakte tomaten erbij, en roer even door. Doe dan evenveel sap van de perzikken, als water erbij en de perzikblokjes, en de bouillontablet, en laat dit alles even zachtjes sudderen met ook de worcestersaus.
Bind de saus met maizena,en breng eventueel op smaak met wat gemalen peper.

Serveertips

Serveren met gekookte rijst, en een lekkere salade.
Voor heel feestelijk doe ik de rijst in een ingevette tulbandvorm goed aan drukken en op een mooie schaal storten, dan wat van de Pilafsaus in het midden en over de rijstrand gieten.
Eet Smakelijk!

Leuk recept? Deel het
Reacties (56)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jokewvg


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies