Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Rebekka's stoofpot (geitenvlees)

  • Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1.1/2 kg in dobbelstenen gesneden geitenvlees (of lamsvlees of hertenvlees) zonder bot, 3 el olijfolie, 3 teentjes knoflook, 500 ml rode wijn, 300 ml water, 2 tl mosterdpoeder, 2 tl korianderpoeder, 2 tl komijnpoeder, 250 g gehalveerde gedroogde vijgen, (evt. 200 g gedroogde abrikozen), zout



Oorspronkelijk recept uit de tijd van de bijbel. Het verhaal van Rebekka's stoofpot is te lezen in Genesis 27:6-9. Zie ook het artikel 'Weinig lam en geit nog minder' op de pagina van bianca_b of sub-community boonstra_ja_en_b. Waarschijnlijk heeft Rebekka de geitjes volgens dit recept bereid met vijgen en wijn (of een soortgelijk recept). Eventueel kan het geitenvlees vervangen worden door lamsvlees of hertenvlees

Bereidingswijze

Snijd het vet van het vlees. Bak de dobbelsteentjes vlees in een Braadpan aan alle kanten bruin in olijfolie. Knijp de knoflook fijn in de pers en laat het de laatste 2-3 minuten meebakken met het vlees.Voeg wijn, water, mosterd, kruiden en vijgen toe. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 2 uren stoven (grote stukken lamsvlees ook 2 uren, kleine stukken lamsvlees en hertenvlees 90 minuten). Voeg zout naar smaak toe.

Serveertips

Serveren met gekookte gerst of gierst, of bulghur, een salade van waterkers en rozijnenkoek. Het recept voor rozijnenkoek staat bij mijn recepten onder 'banket'.



Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van watdepotschaft
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top