Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Marokkaanse Kip Met Olijven En Citroen

  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

3 eetlepels olijfolie
1 kip in stukken of 1 kilo drumsticks
zout en peper
2 uien in ringen
2 teentjes knoflook fijngehakt
? theelepel gemberpoeder
? theelepel koenjit (kurkumapoeder)
? theelepel gemalen komijn
1 citroen in stukken
100 g groene olijven


Om te garneren: gehakte verse koriander en stukken citroen



Bereidingswijze

Bestrooi de kipstukken met zout en peper
Verhit de olie in een Braadpan en bak de kipstukken hierin rondom goudbruin in ong. 10 minuten en haal ze uit de pan
Bak in de achtergebleven olie de uien, knoflook en de droge kruiden tot de uien glazig zijn.
Doe nu de stukken citroen en de kipstukken erbij en giet er ? liter heet water bij.
Laat met de deksel op de pan nog 40 minuten op laag vuur sudderen.
Verwijder de meegekookte stukken citroen en voeg de olijven toe, laat ze vijf minuten meewarmen.
Doe de stoofschotel over in een mooie schaal, strooi er de verse koriander overheen en leg er de verse stukken citroen bij.




Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bianca_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top