Amandel Kersen Cake

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

125 gr gemalen geblancheerde amandelen, 125 gr geglaceerde kersen door wat bloem gerold, 250 gr boter, 250 gr castorsuiker, 3 eieren, 250 gr bloem, zout, 1/2 thl. bakpoeder, amandel essence,

HULPMIDDELEN

Oven, Cakevorm


Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 170 gr, beboter het cake blik.

Bereidingswijze

Roer de boter met de suiker tot het mengsel luchtig en licht van kleur is.
klop er 1 voor 1 de eieren door, voeg vervolgens de gemalen amandelen , kersen en een paar druppels amandel essence toe, giet het beslag in de cake vorm en bak de cake ong. 1 1/4 uur op 170 gr.
tot een in het midden gestoken pen er schoon uitkomt, keer de cake op een rooster om hem af te laten koelen.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Smult is het tijdschrift van Smulweb met elk seizoen de nieuwste trends, interviews met bekende koks zoals Herman den Blijker en tips over supermarkt producten. Met Smult wordt koken lekkerder én leuker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen voorzien van minimaal 60 lekkere en maakbare recepten. Actie t/m 31 maart
Bestel Smult hier »

Dagdeal
Bestel nu »

Handig kook- , stoom- en afgietmandje dat in iedere pan past.

van 23,95
Alleen vandaag 14,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies