Scholfilets

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

25 g boter1 schoongemaakte en fijngesneden ui500 g scholfiletzout, peper2 dl visbouillon150 g schoongemaakte en in stukjes gesneden cantharellen1 dl stijfgeslagen slagroom


Met romige paddestoelensaus

Bereidingswijze

Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en de fijngehakte peterselie ca. 3 minuten. Leg de scholfilets op het ui-peterseliemengsel en bestrooi alles met wat zout en peper. Voeg de visbouillon toe en breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de vis ca. 7 minuten zachtjes koken tot hij gaar is. Haal de filets uit de pan, leg ze op een schaal en houd ze warm.Draai de hittebron hoog en laat de kookvloeistof inkoken tot ca. de helft van het volume. Kook de stukjes cantharel 3 minuten in de ingekookte vloeistof. Voeg de stijfgeslagen slagroom toe en roer alles bij matige hitte goed door elkaar.Schenk de saus over de scholfilets en serveer onmiddellijk.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van coco_1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies