Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Empanadas

  • Argentijns Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 10 personen

2 el.olie, 1 theel.paprikapoeder, 4 uien, 0,5 theel.Spaanse peper,0,5 theel.komijn, 0,5 theel.oregano, 500 gr.rundergehakt, 3 hardgekookte eieren, 20 zw.olijven, 40 grote rozijnen. 10 blaadjes filodeeg of bladerdeeg.



Argentijnse pasteitjes

Voorbereiding

Eieren koken. Uien en Sp.peper snipperen. Filodeeg (of bladerdeeg) ontdooien. In pan uien met paprikapoeder glazig bakken. Sp.peper, oregano, komijn en zout toevoegen. Gehakt erbij en rul bakken tot het gaar is.

Bereidingswijze

Het vulsel verdelen over de deegblaadjes. Hierop plakjes ei, wat olijfsnippers en enkele rozijnen.
Blaadjes dichtvouwen en randen wat bevochtigen om te plakken. In het midden van de oven (200 gr.) bruin laten worden in ong.20 min.



Leuk recept? Deel het
Reacties (5)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annemiek
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top