Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Draagbaar Fruitcroissantje

  • Kinderkeuken
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Diepvries mini-croissantjes van bladerdeeg
stevig fruit, zoals stukjes appel, peer, banaan of abrikoos
bloem of maizena
kaneel
sateprikker
zachte rozijnen
cadeaulint in verschillende kleuren
fruitgums of gesuikerd fruit



Fruittraktatie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 225 Gr C. Verdeel het croissantdeeg in stukjes langs de perforatielijnen.
Maak het fruit goed droog. Bestrooi de lapjes deeg met een beetje bloem of maizena en wat kaneel. Leg op ieder stukje deeg een sateprikker, wat fruit en rozijnen. Rol de croissants stevig op en plak ze met wat water vast. Bak ze in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin.
Laat ze afkoelen. Bind de lintjes aan de uiteinden van de sateprikker en strik ze in het midden vast. Prik aan de punten van de prikkers een fruitgum



Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kinder_kok
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top