Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

gestoofde peren

  • Regionaal Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Een paar kg peren (naar keuze)
1 citroen
pijpkaneel
water
enige kruidnagels
suiker
bessensap



Heerlijk als bijgerecht of bij de pudding. Ook als garnering bij vlees...

Bereidingswijze

Schil de peren. Zijn ze erg klein, laat ze dan in haar geheel met een bijgeschrapt steeltje er aan. Snijd ze anders in vieren of halveer ze en verwijder het klokkenhuis.
Zet ze op met water, zoveel dat ze bijna onder staan. Voeg er aan toe een stuk pijpkaneel, enkele schijfjes citroen, enige kruidnagels, un haffelke suiker en wat bessensap. Laat de peren gedurende 2 uur zachtjes gaar stoven en bind het vocht met aangemengd aardappelmeel.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van yvonraai
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top