wijnfondue

  • Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

*Voor wijnbouillon: -1,5 fles rode wijn (bordeaux, -2 dl. water, -1/4 winterwortel, -1 prei, -5 takjes peterselie, -2 theel. paprikapoeder, -1,5 vleesbouillontablet.
*Vlees: -Ossehaas, -varkenshaas, -rosbief (hoeveelheid afhankelijk van aantal personen)
*Bijgerechten: -champignons (heel en rauw, kunnen in bouillon worden bereid),stokbrood, sausjes voor vlees enz...

HULPMIDDELEN

Fonduepan


Heerlijk, vlees bereiden in rodewijnbouillon (fondue). Erg lekker, gegarandeerd succes, geen stank !

Voorbereiding

Snij de groenten klein (in ringen/plakjes) en voeg alle ingredienten voor de bouillon bij elkaar in een pan. Zet dit /- 30 min. op het vuur en laat het lekker inkoken. Zeef hierna de bouillon en doe deze in de fonduepan. De bouillon is nu klaar voor de bereiding van het vlees, wat in kleine stukken/plakken is gesneden.

Bereidingswijze

Prik het vlees aan het stokje en houdt het /- 1 minuut in de bouillon. Het vlees is zeer snel gaar en krijgt een heerlijke smaak, strooi naar behoeven zout/peper op het vlees. Ook b.v. champignons zijn op deze wijze te bereiden, erg lekker.

Serveertips

Door er tal van sausjes en bijgerechten bij te serveren krijg je een feestelijke maaltijd die zeker in de smaak zal vallen. Erg gezellig en ontzettend lekker en i.t.t traditioneel fondueen, geen stank !!!

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van monique_en_harrie


Smult is het tijdschrift van Smulweb met elk seizoen de nieuwste trends, interviews met bekende koks zoals Herman den Blijker en tips over supermarkt producten. Met Smult wordt koken lekkerder én leuker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen voorzien van minimaal 60 lekkere en maakbare recepten. Actie t/m 31 maart
Bestel Smult hier »

Dagdeal
Bestel nu »

Handig kook- , stoom- en afgietmandje dat in iedere pan past.

van 23,95
Alleen vandaag 14,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies