suikerwafels

  • Belgisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Beslag 1

400g. bloem, 1 ei, 20g. suiker, 40g. gist, 1dl. Melk, 10g. kaneel.

Beslag 2

300g. boter, 100g. bloem, 350g. parelsuiker, 2g. bakpoeder, snuifje zout, 1 zakje vanillesuiker.


Wel een beetje werk aan, maar het is de moeite waard(voor 20 a 25 stuks

Bereidingswijze

Verwarm de melk tot ze lauw is en roer de gist los in een paar eetlepels van de lauwe melk.
Zeef de bloem op een hoopje en maak een kuiltje in het midden.
Strooi het zout langs de randen en giet de opgeloste gist, eierdooier, suiker en de rest van de melk in het kuiltje.
Kneed met uw handen het deeg door vanuit het midden naar de randen toe en blijf kneden tot het een mooi homogeen mengsel is.
Intussen het eiwit stijfkloppen en het voorzichtig door het beslag spatelen.
Laat het 10 min. rijzen.
Bereid intussen het tweede beslag door de boter te kneden met de gezeefde bloem, parelsuiker, bakpoeder, zout en vanillesuiker.
Meng het met het eerste beslag, dek af met een vaatdoek en laat nogmaals rijzen.

U verdeelt vervolgens het beslag in porties van ongeveer 75g. en rolt deze tot worstjes met een lengte van 10 cm.
Bestrijk het hete wafelijzer met gesmolten boter of olie, leg de deegrolletjes erin, klap dicht en bak de wafels goudbruin.Let erop dat de suiker niet verbrandt.
Laat de suikerwafels afkoelen op een taartrooster.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies