tapas sardines

  • Spaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

12 sardines
50 gram bloem
marinade:
:2 tl gehakte peterselie
:4 el citroensap
:1/2 tl knoflook
:4 el olijfolie
saus:
out zwarte peper
:1 grote vlees tomaat ontveld
:kleine groene paprika
:25 gram gehakte ui (zeer fijn gehakt
:mayonaise)


Tapas

Bereidingswijze

Snij de sardines in de lengte door tot aan de graat de vissen open leggen bestrijk ze met de marinade laat dit 1n uur staan.
bestrooi ze met bloem schud de overtollige bloem er af.
bak deze in ruim olijfolie goed bruin.
laat ze uit lekken op keukenpapier.
snij de tomaat en de groene paprika in kleine
blokjes.
voeg de ui,tomaat,paprika,peterselie,mayonaise samen.

Serveertips

Lekker met een stukje brood

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (1)
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies