Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

originele buffaloo chicken wings

Door: devilwoman

  • Amerikaans
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


Circa 16 vlezige kippenvleugels
4 eetlepels boter.
3 eetlepels Dijon mosterd.
1 theelepel tabasco.
25 centiliter kippenbouillon.
1 eetlepel Worcestersaus.
circa 50 gram paneermeel
peper, zout, paprika en komijn.


mijn chicken wings

heerlijk!


Heerlijke originele Amerikaanse Chicken Wings. Klein beetje bewerkelijker dan de "gewone" Chicken Wings maar je eet je vingers er bijna bij op!

Ontdek meer:

Voorbereiding

De oven voorverwarmen op 200 graden, stand 6.

Bereidingswijze

De boter in een vuurvaste schaal smelten.
De kippenvleugels wassen, droogdeppen en bestrooien met peper, zout, paprika en komijn, in de schaal leggen en draaien zodat ze goed bedekt worden met de gesmolten boter.
Laat dit 10 minuten in de oven bakken.
Meng intussen de mosterd met de Worcestersaus, de tabasco en 1/3 van de bouillon.
Giet dit over de vleugels en bestrooi ze met 1/3 van het paneermeel.
Keer de vleugels om en laat ze nu 15 minuten bakken.
Herhaal deze bewerking twee maal met de overige derden van de bouillon en paneermeel.
Telkens 15 minuten bakken voordat je ze omkeert.
Laat ze daarna nog circa 10 minuten bakken, ze moeten mooi bruin zijn, en haal ze uit de oven.

Serveertip

Lekker als onderdeel van een buffet, maar ook als borrelhap of brunchgerecht niet te versmaden.



Deel dit recept

Reacties (33)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van devilwoman
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top