Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

tartaar van rauwe zalm

  • Belgisch Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

400 gr zalmhaasje(zeer vers ofwel diepvries)
wat citroensap(flesje),20 cl zure room,30 g bieslook(diepvries),10 g dille(diepvries) ,Worchestershiresaus,peper en zout.


HULPMIDDELEN

Keukenrobot


Mooi als begin van een romantisch avondje,zeer lekker,gemakkelijk

Voorbereiding

De dag voordien:
Hak de zalm ze fijn in de keukenrobot.Doe de vis in een kom en doe er 1 eetlepel room bij,wat citroensap,1 eetlepel fijngesneden bieslook en peper en zout naar smaak.
Maak de saus:
Vermeng de rest van de zure room met een scheutje worchestershiresaus,gehakte dille en peper en zout naar smaak.

Bereidingswijze

De dag zelf:
Doe wat saus op elk bord,versier met wat dille en bieslook.Maak van het zalmgehakt Quenelles(eivormige bolletjes)of maak er een hartje van.Heel mooi bvb.met Valentijn en leg op elk bord 2 quenelles,of een hartje.

Serveertips

Je kan het nog versieren met citroen,tomaat enz.
Serveer met een droge witte wijn bvb.een Muscadet de Sevres et Maine sur Lie



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nana_c
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top