Mueslibrood

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

500 gr glutenvrije bruine bakmix (wij gebruiken Glutafin), 10 gr gist (1 zakje, is bijgesloten), 1/2 tl zout, 1 el olie of 10 gr margarine, 450 ml handwarm water, 150 gr rozijnen, 100 gr krenten, 1 zakje walnoten (45 gr), 1 zakje hazelnoten (65 gr), 1 el suiker, boter of margarine om in te vetten.
We nemen ook weleens een noten/fruit mengsel, of doen er stukjes pruimen en/of abrikozen door.


HULPMIDDELEN

Elektrische mixer met kneedhaken.
Broodblik van 2 liter inhoud


Lekker om mee te nemen naar school of werk, of voor onderweg.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op ca. 40 graden.
Beboter het bakblik en bestrooi met een beetje bakmix. Wel de rozijnen en krenten in warm water. Hak of maal de noten. Doe de bakmix, de gist en de suiker in een kom en roer het door elkaar. Voeg de olie (of boter) en het handwarme water (37 gr) toe. Meng de ingredienten eerst met een grote lepel. Het wordt een taai, kleverig mengsel. Mix met de elektrische mixer met kneedhaken eerst 2 minuten op de laagste stand, en dan 2 minuten op de middelste stand. Voeg aan het mengsel de suiker, vruchten en noten toe (en het zout) en roer het tot een homogene massa.

Bereidingswijze

Vul het broodblik met het mengsel en zet het
ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven, of laat het deeg afgedekt met ingevet plastic folie 30 min. rijzen op een tochtvrije warme plaats. Ook kun je het blik in een bak met warm water van 50 gr.C zetten.
Verwijder na het rijzen de folie. Zet de oven op 200 gr.C en bak het brood net onder het midden van de oven gedurende ca. 35 minuten.

Serveertips

Als het brood uit de oven komt, kun je het evt. met water of boter bestrijken voor een glimmende korst.
Wij vinden dit brood heerlijk met kaas!

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kockie


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een anti aanbaklaag.

van 11,95
Alleen vandaag 10,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies