Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Mueslibrood

Door: kockie

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


500 gr glutenvrije bruine bakmix (wij gebruiken Glutafin), 10 gr gist (1 zakje, is bijgesloten), 1/2 tl zout, 1 el olie of 10 gr margarine, 450 ml handwarm water, 150 gr rozijnen, 100 gr krenten, 1 zakje walnoten (45 gr), 1 zakje hazelnoten (65 gr), 1 el suiker, boter of margarine om in te vetten.
We nemen ook weleens een noten/fruit mengsel, of doen er stukjes pruimen en/of abrikozen door.


Verder heb je nodig


Elektrische mixer met kneedhaken.
Broodblik van 2 liter inhoud


Lekker om mee te nemen naar school of werk, of voor onderweg.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op ca. 40 graden.
Beboter het bakblik en bestrooi met een beetje bakmix. Wel de rozijnen en krenten in warm water. Hak of maal de noten. Doe de bakmix, de gist en de suiker in een kom en roer het door elkaar. Voeg de olie (of boter) en het handwarme water (37 gr) toe. Meng de ingredienten eerst met een grote lepel. Het wordt een taai, kleverig mengsel. Mix met de elektrische Mixer met kneedhaken eerst 2 minuten op de laagste stand, en dan 2 minuten op de middelste stand. Voeg aan het mengsel de suiker, vruchten en noten toe (en het zout) en roer het tot een homogene massa.

Bereidingswijze

Vul het broodblik met het mengsel en zet het
ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven, of laat het deeg afgedekt met ingevet plastic folie 30 min. rijzen op een tochtvrije warme plaats. Ook kun je het blik in een bak met warm water van 50 gr.C zetten.
Verwijder na het rijzen de folie. Zet de oven op 200 gr.C en bak het brood net onder het midden van de oven gedurende ca. 35 minuten.

Serveertip

Als het brood uit de oven komt, kun je het evt. met water of boter bestrijken voor een glimmende korst.
Wij vinden dit brood heerlijk met kaas!



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kockie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top