Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Stamppot van rode biet

Door: pieperparade

  • Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


1.1/2 kg aardappelen, zout, 2 grote goudrenetten, 2.1/2 dl melk, 2 uien, 20 g boter, 750 g gekookte rode bietjes, 2 el kruidenazijn, 1 mespunt kruidnagelpoeder, 1 tl mosterd, (versgemalen) peper, nootmuskaat



Heerlijk met gestoofde witte vis, bijvoorbeeld kabeljauw.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil en was de aardappelen en kook ze gaar in weinig water met zout.Schil de appels, snijd ze door, verwijder de klokhuizen en snijd ze in schijfjes. Kook de appelschijfjes de laatste 10 minuten met de aardappelen mee.Verwarm de melk.Pel en snipper intussen de uien. Verhit de boter en smoor hierin de uien ongeveer 5 minuten.Pel de bieten en snijd ze in kleine blokjes. Schep ze samen met de kruidenazijn en het kruidnagelpoeder bij de uien en warm het geheel 10 minuten door.Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en maak er met de melk en de boter een luchtige puree van. Breng de puree op smaak met mosterd, peper en nootmuskaat.Schep het bietenmengsel door de puree en breng eventueel extra op smaak. Warm nog even door en serveer direct.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pieperparade
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top