tete de veau

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 kalfstong;1 kilo kalfpoulet;eventueel een kalfsschenkel.
1 winterwortel; takje tijm; snufje foelie;laurierblaadje;1-2 peperkorrels;2-3 kruidnagels; beetje azijn; 5 eieren hardgekookt;augurkjes;tomatenpuree.

HULPMIDDELEN

Braadpan.


Mijn schoonmoeder maakte dit recept vroeger van een kalfskop,maar ja dat is niet meer van deze tijd.En is dit recept een beetje gemoderniseerd.Volgens een bekende cuisinier in Maastricht heb je in Hasselt(B) nog een orginele kalfsslagerij.Waar je nog een gebroeide kalfskop kunt krijgen.In Nederland mag deze niet meer verkocht worden.

Bereidingswijze

Snijd het vlees in stukken en kook het samen met de kruiden.
Pak het vlees uit de braadpan en laat het afkoelen. Ontvel de tong, snijd de rest van het vlees klein.Laat het vocht inkoken dat het vanzelf bindt.Doe er zonodig wat gelatine bij.
Roer de tomatenpuree en de kruiden (naar smaak) door het vocht,eventueel nog een scheutje madeira.En doe het vlees er weer bij.
Snijd de eieren in de lengte door en de augurkjes,en laat de deze met de ragout op stijven.

Serveertips

Dit gerecht eten als een ragout vind ik het lekkerste,gewoon met brood.
Een lekker zaterdag-avond gerecht.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lindenbuck1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies