tete de veau

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 kalfstong;1 kilo kalfpoulet;eventueel een kalfsschenkel.
1 winterwortel; takje tijm; snufje foelie;laurierblaadje;1-2 peperkorrels;2-3 kruidnagels; beetje azijn; 5 eieren hardgekookt;augurkjes;tomatenpuree.


HULPMIDDELEN

Braadpan.


Mijn schoonmoeder maakte dit recept vroeger van een kalfskop,maar ja dat is niet meer van deze tijd.En is dit recept een beetje gemoderniseerd.Volgens een bekende cuisinier in Maastricht heb je in Hasselt(B) nog een orginele kalfsslagerij.Waar je nog een gebroeide kalfskop kunt krijgen.In Nederland mag deze niet meer verkocht worden.

Bereidingswijze

Snijd het vlees in stukken en kook het samen met de kruiden.
Pak het vlees uit de braadpan en laat het afkoelen. Ontvel de tong, snijd de rest van het vlees klein.Laat het vocht inkoken dat het vanzelf bindt.Doe er zonodig wat gelatine bij.
Roer de tomatenpuree en de kruiden (naar smaak) door het vocht,eventueel nog een scheutje madeira.En doe het vlees er weer bij.
Snijd de eieren in de lengte door en de augurkjes,en laat de deze met de ragout op stijven.

Serveertips

Dit gerecht eten als een ragout vind ik het lekkerste,gewoon met brood.
Een lekker zaterdag-avond gerecht.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lindenbuck1


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een anti aanbaklaag.

van 11,95
Alleen vandaag 10,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies