Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. tete de veau

tete de veau

Door: lindenbuck1

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 24-03-2000

Ingrediënten 4 personen


1 kalfstong;1 kilo kalfpoulet;eventueel een kalfsschenkel.
1 winterwortel; takje tijm; snufje foelie;laurierblaadje;1-2 peperkorrels;2-3 kruidnagels; beetje azijn; 5 eieren hardgekookt;augurkjes;tomatenpuree.


Verder heb je nodig


Braadpan.


Mijn schoonmoeder maakte dit recept vroeger van een kalfskop,maar ja dat is niet meer van deze tijd.En is dit recept een beetje gemoderniseerd.Volgens een bekende cuisinier in Maastricht heb je in Hasselt(B) nog een orginele kalfsslagerij.Waar je nog een gebroeide kalfskop kunt krijgen.In Nederland mag deze niet meer verkocht worden.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd het vlees in stukken en kook het samen met de kruiden.
Pak het vlees uit de Braadpan en laat het afkoelen. Ontvel de tong, snijd de rest van het vlees klein.Laat het vocht inkoken dat het vanzelf bindt.Doe er zonodig wat gelatine bij.
Roer de tomatenpuree en de kruiden (naar smaak) door het vocht,eventueel nog een scheutje madeira.En doe het vlees er weer bij.
Snijd de eieren in de lengte door en de augurkjes,en laat de deze met de ragout op stijven.

Serveertip

Dit gerecht eten als een ragout vind ik het lekkerste,gewoon met brood.
Een lekker zaterdag-avond gerecht.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lindenbuck1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top