Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kernhemse Kaasfondue

Door: natasjal

  •  
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


200 gram kernhem kaas
600 gram belegen kaas (extra belegen kan ook, de fondue is dan wat zouter)
1 uitje
een flinke scheut knoflookolie om in te bakken
1 teentje knoflook
500 gram witte wijn (kijk even op het etiket of de wijn geschikt is voor kaasfondue)
125 ml slagroom
2 eetlepels maizena
1 scheutje droge sherry
2 eetlepels geknipte verse bieslook
cayennepeper


Verder heb je nodig


Een caquelon (aardewerken schaal met steel speciaal voor het bereiden van kaasfondue)


Fondue van twee soorten kaas met bieslook

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vraag aan de winkelier waar u de kaas gaat halen of ze de kaas voor u willen raspen, dat scheelt u een hoop werk.

Bereidingswijze

Zet de caquelon op een middel vuur en schenk de knoflookolie erin. Schil en snipper het uitje en fruit dat in de knoflookolie glazig. Knijp de knoflook erboven uit en voeg de wijn toe. Als de wijn kookt, kan vervolgens de kaas erbij. Blijf met de pollepel 'achtjes'roeren totdat de kaas helemaal gesmolten is. Voeg de ongeslagen slagroom toe. Maak de maizena aan met de sherry en bind hiermee de kaasfondue. Let op dit duurt eventjes, het mengsel moet een homogene massa worden. Voeg de bieslook en de cayennepeper toe en de fondue is klaar voor gebruik. Zet de caquelon op een spiritusbrander (of electrisch natuurlijk) op tafel. De kaasfondue wordt gegeten met stokbrood. Maar u kunt ook allerlei soorten fuit zoals, appel, banaan en annanas in de fondue dopen.

Serveertip

Doop ook eens wat champignons, stukjes paprika, courgette, tomaat, bloemkool- of broccoliroosjes in de kaasfondue. De groenten kunt u eventueel van te voren blancheren.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van natasjal
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top