Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

168 5 spices recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Ik heb nu ook mijn eigen 5-Spices recept. De ingrediënten vindt je op internet alleen aan de verhoudingen heb ik zelf wat gesleuteld. Zo vond ik drie verschillende recpten. Nr.1 heb ik nu gemaakt de andere twee die zullen ook nog volgen met foto erbij. Een aardig bedankje aan iedereen die het ook 'ns wil gaan maken met hieronder het recept.

INGREDIENTEN

5-Spices, , 1ste Variant, 1/2 theelepeltje Kruidnagels, fijn gemalen of Kruidnagelpoeder, 6 á 7 stuks Steranijs, fijn gemalen, 1 eetlepel Kaneelpoeder, lichtjes opgehoopt of 1 1/2 Kaneelstokje (Kassia), klein gebroken en fijn gemalen, 1/2 eetlepel gedroogde Chilipepertjes, Sichuanpeper of Zwarte Peperkorrels (licht eraan hoe heet of de smaak die je wilt), 1 eetlepel Venkel Zaadjes, opgehoopt en fijn gemalen, , 2de Variant, 2 stuks Kaneelstokjes = Kassia of 1 1/2 eetlepel Kaneelpoeder 1/2 theelepel Kruidnagel of Kruidnagelpoeder, 6 á 7 Steranijs, 1 1/2 eetlepel Anijszaad, 1 eetlepel Gemberwortel of Gemberpoeder, , 3de Variant, 2 stuks Kaneelstokjes=Kassia, 1/2 theelepel Kruidnagel of Kruidnagelpoeder, 6 á 7 Steranijs, 1/2 eetlepel Sichuanpeper of gedroogde Chilipepertjes, 1 eetlepel Komijnzaad, 1/2 eetlepel Korianderzaad.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-06-2017
  • Indisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Dit recept heeft naast zoet, zout, zuur en bitter ook de vijfde basissmaak Umami wat van oorsprong een Japans woord is en betekent 'heerlijkheid' of 'hartig'. ''' http://nl.wikipedia.org/wiki/Umami''' Wij konden de eerste keer gewoon niet wachten om het te proeven en nog voordat ik er een foto van had gemaakt waren de bordjes al leeg !! Gelukkig de tweede keer wel een foto gemaakt van de zalm geserveerd met gewokte spinazie en gebakken aardappels. Door deze marinade krijg je een soort glazuur over de zalm waardoor ze sappig blijven en zeer smaakvol zijn.

INGREDIENTEN

1 eetlepel honing, 1 eelepel ketjap ( asin ), 1 theelepel vijfkruidenpoeder ( 5 spices ), 1 grote teen knoflook geperst, 2 zalmfilets, Beetje (arachideolie ) olie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-07-2014
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Deze jam kun je serveren bij een kaasplankje, maar ook heel erg lekker bij vlees. Het is zoet met een oosterse bite.

INGREDIENTEN

3 conference peren, 1 citroen, 150 gram geleisuiker, 2 theelepels 5 spices (5 kruidenkruid; specerijmelange van anijs, venkel, peperkorrels, kaneelschors en gember), ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-11-2015
  • Aziatisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

300 g pandanrijst, zout, peper, 2 sinaasappels, 2 zakken panklare peultjes en worteltjes à 400 g (C1000), 2 el Oosterse roerbakolie (C1000), 500 g kipfilet, in plakjes, 1 dl woksaus five spices (Conimex),

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2007
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekkere hapjes voor het buffet

INGREDIENTEN

2 kipfilets, 2 el. Cajun kruiden, halve dl. olijfolie, 100 gram bloem, 2 eieren, 200 gram paneermeel, olie om te frituren

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-01-2001
  • Amerikaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Creme brulee maar dan anders. heerlijk romige kruidige creme.

INGREDIENTEN

5 dooiers, 100 gram suiker, 2 dl melk, 2,5 dl room, 2 steranijsjes, 1 kaneelstokje, 1 kruidnagel, en schil van 1 citroen.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-04-2012
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Kippenpoten wie lust ze niet, maar in deze zitten alle smaken van de Chinese keuken wel verborgen. Bovendien zien ze er leuk uit. Ik wilde wat experimenteren met smaken en dat is meer dan uitstekend gelukt. Zo`n pootje smaakt hemels

INGREDIENTEN

1 ½ kilo kippenpoten van scharrelkip, 2 ½ t Chinese five spices, 2 el bruine suiker, 1 el paprikapoeder (zoet), 3 teentjes knoflook (geperst), 25 ml hoisinsaus, 2 el ahornsiroop, 1 el honing, 1 el sojasaus, 2 el sesamolie, 1 el dyon mosterd, 2 cm verse gember (fijn), Zeezout, 2 t zwarte peper, 2 el arachide olie (pindaolie)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-07-2013
  • Chinees
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een prima combinatie was dit. Je kunt er natuurlijk ook iets anders bij nemen bijvoorbeeld nasi of rijst en groenten. En de gemarineerde drumsticks zijn natuurlijk ook lekker voor op de bbq. Gaar ze wel eerst eventjes voor in de pan dan hoeven ze in de oven of op de bbq alleen nog maar een krokant laagje te krijgen en heb je geen probleem met kip die vanbinnen niet gaar is met alle gevolgen vandien. Reken wel extra tijd voor het marineren (tenminste 1 uur maar liever langer) De bami heeft eigenlijk niet meer toevoeging nodig dan de sappen die vrijkomen van de kip die je met marinade en al in de pan voorgaart. Het is een heerlijk sapje en het is dan ook zonde om het anders zomaar weg te gooien. 

INGREDIENTEN

Kip en marinade:, , +/- 12 drumsticks, 3 el zonnebloemolie (of arachide), 3 el donkere sojasaus, 2 el sherry, , , 2 tl 5 spices kruidenpoeder, 3 teentjes knoflook, 1 rode peper, 1 el gehakte verse gember, , Bami:, , 500 gram mie, paprikastoplicht (rood, geel, groen), halve Chinese kool, 2 penen, 500 gram champignons, 2 uien, 1 bolletje knoflook, 300 gram schouderham, 1 bosje lenteui, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-06-2014
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Babi pangang is bij ons Nederlanders een verschrikkelijk populair gerecht. Hoeveel mensen staan er in het weekend wel niet in de rij bij een afhaalchinees om enkele porties van dit `spulletje` te gaan halen? Ik nooit want heb vroeger op koksschool geleerd hoe je dit zelf en lekkerder kunt maken. Met eigen Nasi, dat recept heb ik al eens op Smulweb gezet, een feestmaaltijd om je vingers bij af te likken. Ik zou denken doe er je voordeel mee!

INGREDIENTEN

1 kilo buikspek met zwoerd, Zeezout, 5 el sojasaus, 2 el five spices poeder (toko), Arachide olie (pinda olie), Heet water, , voor de zoetzure saus, 200 gr witte basterdsuiker, 1 dl witte wijn azijn, Scheut zoete witte wijn, 1 tl gemberpoeder of 1 cm verse gember (fijn), 3 el tomatenpuree, Scheut tomatenketchup, 1 el allesbinder of maizena, 2 el water, Zeezout, Peper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-08-2012
  • Indonesisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke zoete Belgische stoofschotel van rundvlees.

INGREDIENTEN

1,5 kilo rundvlees (bijv.runderlappen), 75 gr. boter, 5 grote uien in ringen, kastanje champignons 2 bakjes, (evr. tomaten in stukjes), 2tot 3 eetl. bloem, 1 flesje Leffe (donker Belgisch bier ), 8 kruidnagels (of poeder), 8 jeneverbessen (kneuzen), 4 laurierblaadjes (of poeder), flinke eetlepel 5 spices, 2 rundvlees bouillontabletten, 5 teentjes knoflook in stukjes snijden, peper-zout, 3 eetl. mosterd (eigen smaak), 8 eetl. bruine suiker`

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-11-2008
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Omdat ik het al geregeld kocht kreeg ik het idee om het zelf te maken en vond het recept op internet. Zo kun je ipv de Baharat Kruiden ook gewoon de Tuin- of Provençaalse Kruidenmix gebruiken. De lekkerste olijven krijg je in de Arabische winkels waar ze ook nog goedkoper zijn dan in  de gewone supermarkt. Met hier en daar wat aanpassinkies is dit het recept. Alweer een aardig bedankje voor wie het wil gaan maken. Foto's van de andere twee varianten volgen nog

INGREDIENTEN

Baharat basiskruiden, 1/2 theelepel Gerookte Paprika poeder, 1/2 theelepel Pikante Paprika poeder, 3 theelepels Paprika poeder of 4 theelepels Paprikapoeder, 3 theelepels gemalen Zwarte Peper, 1 theelepel Kaneelpoeder, 3 theelepels Korianderzaad, 2 theelepels Komijnzaad, 1 theelepel gemalen Kruidnagel poeder, 1 theelepel Kordemon poeder, , Ingrediënten Baharat pikant, Basis Kruidenmix, 1 theelepel Knoflook poeder, 1 theelepel Uien Granulaat, 1 theelepel Pili Chili of Cayennepeper, 2 theelepels gemalen Gember, , Provençaalse kruidenmix of Tuin kruidenmix, 1 theelepel Thijm, 1 theelepel Peterselie, 1 theelepel Oregano, 2 theelepels Bonenkruid, 2 theelepels Basilicum, 3 theelepels Rozemarijn, , Extra toevoegen, 2 theelepels Marjolein = Origanum Marjorana, 2 theelepels Liebstockblätter = Lavasblad = Maggiekruid, 1 of 2 theelepels Kervel, , 5 Spices, , 1ste Variant, 1/2 theelepeltje Kruidnagels, fijn gemalen of Kruidnagelpoeder , 6 á 7 stuks Steranijs, fijn gemalen , 1 eetlepel Kaneelpoeder, lichtjes opgehoopt of 1 1/2 Kaneelstokje (Kassia), klein gebroken en fijn gemalen , 1/2 eetlepel gedroogde Chilipepertjes, Sichuanpeper of Zwarte Peperkorrels (licht eraan hoe heet of de smaak, die je wilt), 1 eetlepel Venkel Zaadjes, opgehoopt en fijn gemalen , , 2de Variant, 2 stuks Kaneelstokjes = Kassia of 1 1/2 eetlepel Kaneelpoeder, 1/2 theelepel Kruidnagel of Kruidnagelpoeder , 6 á 7 Steranijs, fijn gemalen, 1 1/2 eetlepel Anijszaad, fijn gemalen, 1 eetlepel Gemberwortel of Gemberpoeder , , 3de Variant , 2 stuks Kaneelstokjes=Kassia, 1/2 theelepel Kruidnagel of Kruidnagelpoeder , 6 á 7 Steranijs , 1/2 eetlepel Sichuanpeper of gedroogde Chilipepertjes , 1 eetlepel Komijnzaad of 1/2 eetlepel Korianderzaad., , Ingrediënten Gemarineerde Olijven, , 400 gram/1blik Groene Naturel Olijven, ontdaan van Pit, 200 gram Feta, in blokjes, 2 theelepels Barahat Kruidenmix, 5 Spices of Provençaalse Kruidenmix (1 eetlepel ervan kan ook), 4 flinke teentjes Knoflook, in schijfjes gesneden, 1 rood of groen Pepertje, in schijfjes gesneden, 1/2 Punt Paprika, in smalle reepjes, eventueel helft Olijf Water uit blik + bijgevuld met Olijfolie of alleen Olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-10-2017
  • Arabisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Pompoen van Joke gekregen. Zo`n oranje kleurige.De helft in de oven bereidt. Mijn tafel/proefgenoot vroeg om meer.

INGREDIENTEN

1/2 oranje pompoen, 2 el walnootolie, zeezout naar en 1 el 5 kruidenpoeder.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-09-2012
  •  
  •  30-60 min.

Ik kwam dit heerlijke recept tegen op de website van Edith: EETIT

INGREDIENTEN

350-450 gr. kipdijfilet, in blokjes gesneden, 1,5 el Al Andalus, zout, 1 ui, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 1 groene paprika, 2 el olijfolie, 600-700 gr. minikrieltjes, naturel, 1 teentje knoflook, gepeld en fijngesneden of geperst, 2 takjes rozemarijn, 1 dl water of bouillon, 1 klein bekertje crème fraiche (125 gr.), 1 potje zwarte olijven, uitgelekt, 2 el verse peterselie, fijngesneden,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-09-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Misschien het meest bekende Mexicaanse recept (genaamd Chimichanga - bron "cooking with spices), deze wrap tortilla`s zijn gevuld met pittig rundvlees, bedekt met pittige kaassaus en kan geserveerd worden met de traditionele guacomole met erbij wat groene paprika`s en tomaten. (Ik heb een recept van guacomole in "mijn kookboek" het is van "suzanneskitchen" en heet "de allerverrukkelijkste guacomole"). Hier is de link naar dit recept. Allerverrukkelijkste-guacomole

INGREDIENTEN

4 tortillas (wraps -supermarkt)., VOOR DE VULLING:, 1 eetlepel olijfolie., 450 g rundergehakt., 1 ui, gehakt., 1 theelepel paprikapoeder., 1 rode peper, van zaadjes ontdaan en dun gesneden., 1 eetlepel bloem., 150 ml runderbouillon (eventueel van blokje)., 2 grote tomaten, in kleine blokjes., Zout en vers gemalen zwarte peper., VOOR EVENTUEEL ERBIJ: Groene paprika`s, klein gesneden tomaten, guacomole en zure room., , VOOR DE KAASSAUS:, 25 g boter., 25 g bloem., 300 ml melk., 50 g geraspte oude kaas., Snufje paprikapoeder.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-08-2005
  • Mexicaans
  •  30-60 min.

Dit is eigenlijk een oud recept van Gorden Ramsey waar hij goed mee heeft gescoord, maar heb het wat aangepast. Dit recept is wel één van mijn allerlekkerste mosselpannetjes ooit en scoor je goed mee als je lekkere eters over de vloer hebt.

INGREDIENTEN

1 kilo verse, schone mosselen per persoon Neem die van Adri & Zn., 1 grote ui, 1 grote wortel, 1 kleine venkelknol (of een flinke scheut Pernod, anijslikeur), 4 lente uitjes, 2 teentjes knoflook, Bos peterselie, 1 el verse tijm, 1 tl five spices poeder, 100 ml olijfolie, 3 el creme fraîche, 150 ml droge witte wijn (Riesling)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-08-2012
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Het is en blijft uitdagend om te experimenteren met ballen en om die smaken in de gehaktballen kloppend te krijgen. Net als Deon krijg ik er geen genoeg van. Ik kon het niet laten om weer eventjes te experimenteren, maar deze bal is wel mijn toppertje hoor. Wat een smaken. Ik moet toch een beetje oppassen want eet ze achter elkaar op en heb er bovendien een heerlijke saus bijgemaakt van kruiden en soja als basis. Dus als je van exclusieve ballen houd probeer deze dan eens. Ze smaken iets hartig/zoet dus typerend voor de Indonesische keuken. Wil je iets meer pit ruil dan de ketjap manis voor ketjap asin.

INGREDIENTEN

500 gr HOH gehakt, 5 el paneermeel, 2 uien (fijn), 1 sjalot (fijn), ½ el kerriepoeder, 1 ½ t zeezout, 1 t zwarte peper, 1 t five spices poeder, 1 t laos, 1 t djinten, 1 t djahé, 2 el ketjap manis, 1 el pittige mosterd, 2 eieren, 2 ½ el vers gesnipperde peterselie, Roomboter, 1 el olijfolie, Klein beetje citroensap van ¼ citroen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2013
  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Mmmm€. Dit is toch wel het lekkerste vlees dat er is als je lekker Chinees wilt eten en is voor iedereen makkelijk te maken met ingredienten die overal te koop zijn. Geen gekke dingen zoals flesjes rode kleurstof want die kleur komt er op natuurlijke wijze toch wel. Ik had nog 2 varkenshaasjes over, heb ze gisterenavond gemarineerd en vanmiddag bereid. Laatste feestmaal met onze Duitse vrienden die over waren en net weer 800 km op weg naar huis zijn. Dit is voldoende voor 4 personen. Dit is zo lekker om je vingers bij op te (vr)eten!

INGREDIENTEN

Vlees en marinade:,  , 500 gr varkenshaas, 3 e donkere sojasaus, 5 e lichte sojasaus, 5 e honing, 3 e bruine basterdsuiker, 1 t chinese five spices poeder, 3 e hoisinsaus, Half glas Shaoxing Chinese rijstwijn of droge sherry, 2 cm verse gember, fijngehakt, 4 teentjes knoflook, fijngehakt,  , Glazuur:,  , 1 e donkere sojasaus, 2 e honing, 1 e zonnebloemolie

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-06-2014
  • Chinees Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Wat gestoofd rundvlees betreft is dit wel één van mijn allerbeste recepten! Dit is lekker, lekker en lekker door te experimenteren met smaken. Heerlijk, zacht, pittig rundvlees met Chinese smaken. Zo lekker om van te smullen. Maak een extra grote portie als je toch bezig bent want op de volgende dag is het nog veel lekkerder of vries een portie in voor een andere week. Probeer zelf en smul ervan. Dit gerecht leent zich prima voor een slowcooker, althans voor de mensen die er eentje hebben.

INGREDIENTEN

1 kilo sucade of runderriblappen, 4 uien, 150 gr shiitake (of kastanjechampignons), 2 winterwortels, 3 teentjes knoflook, 2 steranijs, 2 el Shaoxing rijstwijn of droge sherry, 3 el sojasaus, 3 el hoisinsaus, 5 el bruine suiker, 1 ½ tl 5 spices, 1 el gembersiroop, 300 ml hete kippenbouillon, Zeezout, Arachideolie (pindaolie), 1 - 1 ½ el bloem of maizena, Verse bieslook (garnering)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-10-2013
  • Chinees
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Pasen wordt door veel mensen geassocieerd met de kip en het ei. Daarom heb ik een lekker smakelijk, mals en warm borrelhapje of bijgerecht bedacht. Zo lekker dat je je vingers erbij opeet. Laat ook de kleintjes lekker kluiven want dit vinden ze allemaal lekker. Hoeft niet persé met Pasen, ook lekker als bijgerecht bij je nasi, rijsttafel, zomaar of als borrelhapje op feestjes/verjaardagen. Kun je gewoon neerzetten want ze zijn toch zo weg en op.

INGREDIENTEN

1 kilo kippenvleugels (van blije kippen), Zeezout, Zwarte peper, 2 t knoflookpoeder, 2 t paprikapoeder pikant, 1 t uienpoeder, 1 t five spices (toko), 1 ½ - 2 t kerriepoeder, 3 el zonnebloemolie, Klein scheutje ketjap asin, 1 el boter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-03-2013
  • Aziatisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

750 gram speklappen of liever nog buikspek., 3 theelepels 5 spices kruiden, 2 eetlepels olie, 2 theelepels knoflookpoeder, 2 theelepels djahé, atjar, , voor de saus:, 1 ui gesnipperd, 3 tenen knoflook, 2 eetlepels bruine basterdsuiker, blikje tomatenpuree, 2 theelepels djahé, 2 eetlepels ketjap, zout en peper naar smaak, bouillon (kopje), , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-10-2011
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Dit is een recept voor chinese bami die erg lijkt op wat je in China zelf in restaurantjes kan eten. Een van de belangrijkste geheimen om het zo te krijgen is dat je dunne "steamed tarwe noodels" gebruikt, die zijn net wat zachter van struktuur (verkrijgbaar bij de toko/chinese supermarkt).  Eventueel kan je ook "chow mein" noodles van lidl of aldi kopen. (ze weten niet hoe je het spelt...).

INGREDIENTEN

125 gram dried steamed noodles (dit is essentieel), 2 kippendijen (met vel, vind ik lekkerder), 2 of 3 lenteuitjes, eventueel soepgroente., 100 gram tauge, 1 TL 5 spices poeder, 1 EL Maizena, 3 El chinese lichte soja saus, 1 EL sesamolie, 2 EL arachide olie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2014
  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijk zomers!

INGREDIENTEN

1 pak lassie bio couscous 275 gram, 500 ml kokend water, 1 courgette, 1 paprika, 100 gram groene asperges, 1 venkel, 400 gram druiven zonder pit, 100 gram feta, citroen, sinaasappel, granaatappelsiroop, olijfolie, yoghurt, 500 gram kipfilet, 2 eetlepels ras el Hanout (jonnie boer, original spices), 1 eetlepel vadouvan, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-06-2015
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

In mijn verzameling recepten kwam ik een dergelijk recept tegen uit een Tip-culinair van 11/1997. Ik heb echter zoveel aan het recept veranderd, dat ik het wel een "eigen" recept mag noemen. De naam heb ik wel overgenomen van het recept uit de Tip.

INGREDIENTEN

250 gram (glas) rijstnoedels (doorzichtige), , 400 gram rundergehakt, 2 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie, 2 teentjes knoflook (gepeld en gesnipperd), 1 rode Spaanse peper, stukje (plm. 1 cm. ) gemberwortel, in fijne snippers, 1 flinke eetlepel Thai groene curry (Original Spices) of 1 flinke eetlepel groene currypasta, 200 gram shi-take paddenstoelen (schoongemaakt, steeltejes verwijderd en in plakjes), 1 flinke prei (schoongemaakt, in kleine stukjes), 3 lente-uitjes (schoongemaakt in kleine ringetjes), 1 theelepel gemalen koriander, 2 eetlepels oestersaus, zout, peper, 2 eetlepels fijngesneden selderijgroen, ,  

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-11-2014
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Anders dan de pittige kip recepten die ik tot nu toe gemaakt heb (met foto)

INGREDIENTEN

2 kipfilets2 tenen knoflook? kopje ketchup? kopje ketjap manis1 ui1 theelepel Chinees 5-spices poeder1 eetlepel sambal (badjak)olie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-10-2004
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Traditionele Amerikaanse bbq saus voor erbij of om je vlees mee te moppen tijdens het roken/bbq-en

INGREDIENTEN

- 6 el bruine basterd suiker, - 1/2 cup appel cider azijn (of gewone azijn), - 1/4 cup molasse (ik gebruik gewone pannekoeken stroop), - 1/4 cup honing, - 3 el Jack daniels, - 2 el mosterd (Hollandse!!! Geen Dijon of grove zeeuwse), - 1 el chili poeder, - 2 tl vers gemalen zwarte peper, - 2 tl knoflook poeder, - 1 tl 5 spices, - 4 cups ketchup, - Peper en zout naar smaak (meestal niet nodig), - Tabasco naar smaak,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-11-2012
  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke marinade voor elk jaargetijde. Deze hoeveelheid marinade is goed voor ca 600 gram kipfilet oftewel 4 personen.

INGREDIENTEN

3/4 eetlepel Original Spices Ras el Hanout, 2 ingelegde citroenen, 1 sjalotje, 2 theelepels gedroogde munt, 1 theelepel gedroogde oregano, 2 uitgeperste knoflookteentjes, 4 eetlepels abrikozenjam, 4 eetlepels chili-olie, 600 gr kipfilet(stukjes)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-07-2014
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Yummie, yammie dit is wel n van de lekkerste stukjes gehakt om te eten voor mensen die van gekruid en pittig gehakt houden. Het lijkt op Cevapcici, maar is het niet want hier zit meer smaak aan door gebruik van verschillende soorten paprika en pepers. Echt een gehakt smaaksensatie, niet droog, maar supermals. In de zomer ook prima en snel op de barbecue te bereiden.

INGREDIENTEN

500 gr mager rundergehakt, 500 gr HOH gehakt, 4 teentjes knoflook, 1 bosje (35 gr) verse peterselie, 2 grote rode uien, Rijkelijk olijfolie, 2 el paprikapoeder zoet of gerookt zoet, 2 el paprikapoeder pikant, 1 afgestreken el vers gemalen 4 seizoens- of bij gebrek zwarte peper, Zeezout, 3 el paneermeel of 3 beschuitjes, 1 tl bakpoeder

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2014
  • Balkan Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Wie lust het niet een lekker speklapje. Echter veel gewone Nederlanders komen niet verder dan zout, peper en blueband. Dan leggen ze ze naast de gekookte piepers met de rode bietjes. Ik ben aan het experimenteren geweest (ook met de barbecue) om smaak te krijgen. Het is lastig als je niet weet wat je doet, maar deze speklapjes lekker, lekker en lekker. Ik heb geprobeerd er nog meer smaak uit te halen. Dat is gelukt vind ik, proef zelf maar. Wees voorzichtig met "Chinese five spices", schiet daar liever niet mee uit Dit kruid is vrij sterk, je ruikt het al als je het potje opent.

INGREDIENTEN

4 speklappen (zonder zwoerd), 1 el lichte Chinese sojasaus, 1 el hoisinsais, 1 el shaoxing rijstwijn (of droge sherry), 2 teentjes knoflook (fijn), 1 sjalot (gesnipperd), 1 t suiker, 2 cm geraspte gember, 1 t steranijs, 1 ½ t five spices, 1 t djinten, 1 t chilipoeder, Zeezout, Arachideolie (pindaolie)

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-07-2013
  • Chinees Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een combinatie van verschillende recepten. Ik had weinig tijd en wilde een lekkere Aziatische soep maken. Deze heldere kippensoep is het geworden. Heerlijk geurig door de specerijen en de lekkere smaak van de gerookte kipfilet. Hou je niet van gerookte kipfilet doe er dan wat gebakken kipfiletreepjes door. Ook heel lekker maar iets meer werk. De taugé komt niet in de soep, maar rauw in het borden. De hete soep wordt daar overheen gegoten.

INGREDIENTEN

2 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie, 2 theelepels sesamolie, plm. 1 cm. verse gemberwortel (geschild en heel fijn gesneden), 2 teentjes knoflook (gepeld en fijn gesnipperd), 1/2 rode Spaanse peper (onder pitjes en zaadlijsten, gesnipperd), 1 volle eetlepel curry madras (original spices van Jonnie Boer), 1 theelepel lemon pepper of zwarte peper en een paar druppels citroensap, 1 dunne prei (gewassen en in kleine stukjes gesneden), 150 gram champignons (schoongemaakt, in halve plakjes gesneden), 50 gram taugé (gewassen, worteltjes verwijderd), 200 gram gerookte kipfilet (dwars op de draad in kleine stukjes gesneden), 1,5 liter kippenbouillon (kan eventueel van tabletten), plm. 3 eetlepelss Japanse of Chinese sojasaus

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-10-2014
  • Aziatisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lekker Aziatische groente, lekker pittig en knapperig want we maken dit allemaal snel in de wok. Hierbij eten we uiteraard heerlijke kip nuggets. Het is allemaal heel snel klaar. Volwaardige Aziatische maaltijd waar men vrolijk van wordt. Geef er witte rijst bij, atjar en als dessert gebakken banaan. Dit recept staat elders op de site.

INGREDIENTEN

3 grote kipfilets, 4 wortels, 250 gr verse champignons, 1 ui, Sojasaus, Balsamico, 2 t chinese five spices poeder, Zwarte peper, Zeezout, 1 teentje knoflook, Bloem, 3 el suiker, Wokolie of arachideolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-05-2013
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Het weer is nu misschien niet ideaal om lekker buiten te gaan zitten bij de barbecue. Om toch eens lekker te gaan zitten smullen heb ik een leuk alternatief gevonden om heerlijke ribbetjes klaar te maken, maar dan binnen in de oven. Het resultaat mocht er zijn en wel een smulfestijn van ongekende omvang! Echt niet moeilijk te maken.

INGREDIENTEN

3 kg verse spare ribs (slagerij), 4 tenen knoflook, goed geperst, 2 el verse gember, fijngeraspt (eventueel gemberpoeder), Zeezout, Zwarte peper uit de molen, 1 ½ tl vijfkruidenpoeder (five spices potje AH of Toko), 2 ½ dl sojasaus, 150 gr honing, 3 el droge Sherry (pale), 1 ¼ dl hoisinsaus

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-06-2012
  • Multi-cultureel
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Heerlijke aardappeltjes met Caribbean Spices.

INGREDIENTEN

- 700 gram kleine aardappels met schil, - Caribbean Spices door Jonnie Boer, - Olijfolie, - Grof zeezout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-04-2013
  •  
  •  30-60 min.

Mijn voorliefde voor Aziatische, met name Koreaanse, muziek, cultuur en verdedigingskunst bij deze vertaald naar gegarandeerde gastronomische verlichting. 

INGREDIENTEN

€ 12 biologische kippenvleugeltjes, € 2 theelepels Chinese 5-spices (toko), € Zeezout en vers gemalen zwarte peper, € 200 gr. Zilvervliesrijst, € 1 stuk gember (duimgroot), € 2 eetlepels tomatenketchup, € 1 eetlepel soja saus (zout), € 1 eetlepel honing, € 1 eetlepel sesamzaad, € 2 tenen knoflook, € 1 (of 2) rode pepers, € 2 paksoi, € drupje sesamolie, € 2 eieren (vrije uitloop),

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-07-2016
  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Weer een andere variatie om lekker smullend te kluiven. Ook deze doen het goed bij de weekendborrel of buis, maar ook als hap bij de nasi goreng. Ook lekker erbij is een frisse korianderdip.

INGREDIENTEN

750 gr kipkluifjes, 2 cm verse gember, geraspt, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 el sojasaus, 1 el droge sherry of Chinese rijstwijn, 1 el honing, 1 t sesamolie, 1 el olie, 1 tl Chinese 5 spices poeder

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-03-2014
  • Chinees
  •  30-60 min.

Dit recept heb ik ooit gekregen van een Vietnamese overbuurman.

INGREDIENTEN

Drumsticks, 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker, 2 theelepels gemberpoeder (djahé), 1 theelepel Chinese 5-spices, 1 theelepel cayennepeper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-11-2012
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een fijne dipper met de nieuwe smaak Vadouvan, van Original Spices.

INGREDIENTEN

Gamba's, 250g gamba's of wokgarnalen, Olijfolie, knoflook, , Mayonaise, 2 eidooiers (op kamertemperatuur), 1 theelepel mosterd, Sap van een halve citroen, Zout, Peper, 2 theelepels water, 200 ml olie (zonnebloem- of olijfolie), 1 eetlepel Euroma Original Spices Vadouvan

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-10-2014
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Het is nu, voor het eerst dit seizoen, tijd voor iets anders en kocht weer mooi doorregen stoofvlees bij de scharrelslager. Doorregen rundvlees wil zeggen dat er wat vet in het spierweefsel van de lapjes zit. Daardoor wordt het vlees botermals en valt zo uit elkaar. Deze, iets zoete variant met wat pit, smaakt echt hemels. Dit is echt iets leuks voor het weekend om te maken want zo kom je, door de lekkere geuren, helemaal in de winter stemming. Hoe langer je 's middags laat stoven, hoe lekkerder het wordt en je hele huis ruikt naar... December, kerst en stoofperen. Eet smakelijk

INGREDIENTEN

800 gr sucade lappen, 5 teentjes knoflook, geperst, 2 grote uien, 3 el Chinese rijstwijn of droge sherry, 3 el donkere sojasaus, 2 el lichte sojasaus, 2 el hoisinsaus, 3 steranijsjes, 2 laurierbladeren, flink sezuanpeper, zeezout, 1 kaneelstokje, 1 tl five spices poeder, 3 cm geraspte gember, 2 tl bruine suiker, arachideolie om te bakken, 650 ml warme runderbouillon van tablet

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-12-2015
  • Chinees Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Mosselen op deze manier (gebakken) lekker op de zaterdagavond of als snelle lunch! Je weet niet wat je proeft. Heerlijk op vers knapperig boerenbrood bij de haard en met een glas witte wijn uit de Elzas. Riesling of Sylvaner. Probeer zelf maar en verwen iedereen hier mee. Leuk in de herfst. Mosselen zijn er nu in overvloed.

INGREDIENTEN

500 gr gekookte mosselen, Beslag:, 200 gr Bloem, ¾ Flesje pils, 1 ei, 1 t five spices poeder, Olie om in te bakken (Arachide), Beetje olijfolie, 2 uitjes, 1 ½ t knoflook (fijn), ½ bosje verse peterselie (fijn gesnipperd), Bosje verse bieslook

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-10-2012
  • Vis
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Eend al la `Orange

INGREDIENTEN

4 eedenborstfilets, 2 sinaasappelen, 1/2 bloemkool ( of broccoli), scherpe peper molen, zout-nootmuskaat, 5 spices poeder, sinasappelsap glas, sinasappellikeur glas,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-11-2008
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Babi Pangang:, 6 Halskarbonades, 6 dl water, 3 teentjes knoflook, 3 tl sambal (brandal), 3 tl zout, 5 el ketjap manis, 6 el sherry, 1,5 tl Djahé, 3 tl bruine suiker, 1 tl 5-spices (of 1 steranijs)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-01-2013
  • Chinees
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top