Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Groene Sambal.

Door: ikkes

  • Thais Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


12 kleine groene pepers
2 sjalotten
4 teentjes knoflook
30 mm Kha gember aan een stuk
4 koriander wortels
2 stengels citroengras
1 theelepel gehakte Kaffir lime-schil
10 zwarte peperkorrels
1/2 theelepel geroosterde koriander zaden
1/4 theelepel geroosterde komijn zaden
2 theelepels trassi
75 ml kokosolie



Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Hak de pepers, sjalotten, knoflook, gember, koriander wortels en citroengras in stukken en doe het in een vijzel.
- Stamp zacht en voeg dan de limeschil, peperkorrels, corianderzaad, komijnzaad en trassi toe en stamp totdat het een glad geheel wordt (stamp het niet te fijn).
- Voeg uiteindelijk de kokosolie toe en meng alles goed door elkaar.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top