Gestoomde Zalm

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

4 blaadjes lasagne van ca 8 cm op 8 cm
boter
400 gr zalmfilet
4 groene selderieblaadjes
1/2 bosje peterselie
200 gr verse sojascheuten
2 dl room
enkele kervelplukjes
peper en zout


Met sojascheuten en groene lasagne

Bereidingswijze

Kook de lasagne-blaadjes beetgaar in lichtgezouten water waaraan u een beetje boter hebt toegevoegd. Giet ze af en plaats ze, naast elkaar, op het stoommandje van de stoompan.Verdeel de zalmfilet in 4 gelijke vierkantjes, kruid deze met peper en zout en schik ze vervolgens op de lasagnestukjes. Leg er de selderieblaadjes op en plaats het stoommandje in de stoompan. Laat ca 5
minuten stomen.Was de peterselie, pluk de blaadjes van de stengels en blancheer deze
even in lichtgezouten water. Giet ze af, laat ze goed uitlekken en mix ze tenslotte heel fijn.Was de sojascheuten, stoof ze beetgaar in een beetje boter en breng ze op
smaak met peper en zout. Schep ze vervolgens op 4 warme borden en schik er de lasagne met zalm op.Voeg de room bij het stoofvocht van de sojascheuten en laat dit inkoken tot een gebonden saus. Voeg er tenslotte de peterseliepuree aan toe en breng de saus op smaak met peper en zout.Schep de saus rond de vis en versier elk bord met wat kervelplukjes.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies