Belgische Stoofschotel Met Bier

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Bereidingstijd:
Bereiding: 20 minuten, stoven 2,5 uur of meer
1 kilo runder of varkenslappen, 1 kilo uien, 50 gram boter, 2 flinke eetlepels bloem, 1/2 liter donker bier of pils, 1 scheutje azijn, 1 eetlepel bruine suiker, 1 eetlepel gedroogde tijm of 1 bosje verse, 2 kruidnagels, eventueel bouillon of water met bouillonblokje, zout en peper naar smaak, gehakte peterselie als garnering.



Een kruidig en zeer smaakvol suddergerecht, geroemd om haar eenvoud. Geliefd sinds generaties in Belgie. Een van de lekkerste nationale gerechten.

Voorbereiding

Snij de uien in dunne partjes, het vlees in blokjes van ongeveer 4x4 centimeter

Bereidingswijze

Bak het vlees op zo hoog mogelijk vuur goudbruin in iets meer dan de helft van de boter. (let erop dat het goed dichtschroeit, te waterig vlees moet in kleine porties gebakken worden). Haal het vlees uit de pan en reserveer het.
Fruit de uien in de resterende boter, daarna vlees toevoegen en bestrooien met de bloem. Goed mengen, vuur lager zetten en 1 a 2 minuten bakken.
Blussen met een scheutje azijn, inkoken en weer blussen met het bier. Vuur hoog. Aanbaksels goed losroeren en aan de kook brengen.
Bruine suiker, thijm en kruidnagel toevoegen.
Zo lang mogelijk laten sudderen, het wordt er alleen maar lekkerder op. (extreem lang sudderen heeft wel als gevolg dat het vlees wegsmelt...)
Ervoor zorgen dat het gerecht niet droog komt te staan: af en toe wat bouillon of water toevoegen.
Bestrooien met gehakte peterselie.

Serveertips

Opdienen met frietjes of gekookte aardappelen en sla of gekookte worteltjes.


Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een LG LED televisie (3x), Tefal-pannenset (10x), Princess VitaPure (3x) of Philips Senseo Original (5x)!

Stem en win »
Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van judowout


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies