Gepofte Aardappelen

  • Argentijns Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

*1 kilo aardappelen
*zout & peper
*30 gram (kruiden)boter


Lekker bijgerecht

Bereidingswijze

Boen de aardappelen onder koud stromend water grondig schoon en dep ze droog met keukenpapier. snijd ze overlangs kruislinks in met een scherp mesje en pak elke aardappel in in een velletje aliniumfolie. laat de pakjes op een bakplaat in de voorverwarmde oven(220 graden,gasovenstand 5-6)in 30-40 minuten gaar worden of pof ze gaar in de hete as van de Barbeque of bij de open haard in circa 60 minuten. haal de pakjes na de gaartijd uit de oven ,vouw het aliniumfolie terug ,zodat het een mandje wordt en trek de puntjes van het kruis naar buiten. lepel er wat aardappelkruim uit,strooi er zout en peper in en laat er een klontje boter in smelten.

Serveertips

VARIATIETIP:
dien de gepofte aardappelen op met een vulling van kruidenboter,of een eetlepel zure room op smaak gebracht met peterselie,bieslook of dille,zout en peper.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nickkingma
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies