kerstijs

  • Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

* 50 g geroosterde amandelen, in stukjes
* 1/4 kop gemengde citrusvruchtschillen * 1/3 kop rozijnen, in stukjes
* l/3 kop sultanarozijnen
* 1/3 kop krenten
* 0,7 dl rum
* 1 1 kant-en-klaar vanilleijs
* 2 el brandewijn
* 1/2 kop rode en groene gekonfijte kersen, in vieren gesneden
* 1 tl koekkruiden
* 1 tl kaneelpoeder
* 1/2 tl nootmuskaat
* 1 1 kant-en-klaar chocolade-ijs

HULPMIDDELEN

Puddingvorm


Een recept met de hand te maken

Bereidingswijze

1. Doe amandelen, schil, rozijnen, sultanarozijnen, krenten en rum in een kom. Goed mengen en afgedekt met plastic een nacht laten staan. Koel in de vriezer een puddingvorm van 2 1. 2. Laat vanille-ijs een beetje zacht worden en meng er brandewijn en kersen doorheen. Bedek met een egale laag van dit ijs de binnenkant van de gekoelde puddingvorm tot de rand. Weer in de diepvries zetten en een nacht laten staan. Af en toe controleren of het ijs nog wel goed tegen de rand zit, zo nodig opnieuw aanbrengen. 3. De volgende dag kruiden, chocolade-ijs en fruitmengsel goed mengen. in het midden van de puddingvorm scheppen en de bovenkant glad maken. 4. Een nacht invriezen, tot het ijs goed hard is.

Serveertips

Serveren in plakken, versierd met huistblaadjes.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van liekje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies