De Oosterse Barbecue 9

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Groente/Fruit
Zonnebloemolie 4 eetl.
Slagerij/Poelier
Kipfilet 500 g.
spareribs 1000 g.
Uit het Conimex-schap
Hot Marinade 1 zakje(s)
Javaanse Pinda Satesaus 1 kuipje(s)
Sambalsaus 1 flesje(s)
Ketjap marinade
Satesticks 8 st.


Javaanse Sate Ajam en Hot spareribs

Voorbereiding

1- Verdeel de spareribs in stukken van 3-4 ribben. Kook de ribbetjes 10 minuten in ruim water.
2- Vermeng de blokjes kipfilet met de ketjapmarinade en laat 20 minuten intrekken.
3- Voeg aan de hot marinade de olie toe en marineer de spareribs 15 minuten.
4- Rijg de stukjes kipfilet aan de sticks.

Bereidingswijze

5- Rooster de spareribs op de barbecue mooi bruin. Keer ze regelmatig om.
6- Rooster de sate's in ongeveer 8 minuten. Draai ze halverwege om.
7- Bereid de pindasatesaus zoals aangegeven op de verpakking. Leg de sticks op een schaal en giet hierover de warme pindasatesaus.
8- Leg de spareribs op een schaal en serveer met ketjapsaus of sambalsaus.
Variatietip: Marineer 500 gram grote garnalen in hot marinade en maak een pittige Sate Oedang.

Serveertips

SLAMAT MAKAN - smakelijk_http://www.smulwebhomeshopping.nl/laguiole-style-de-vie-24-delig-bestekset.html'' data-ua_label='www.smulwebhomeshopping.nl/laguiole-style-de-vie-24-delig-bestekset.html'>eet smakelijk!

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bianca_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies