Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Muchos Nachos!

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

-grote zak nacho chips, chili of cheese flavoured.
-200 gr gehakt.
-200 gr kipfilet
-cheddar of andere pittige smeltkaas
-quacemole(recept komt)
-salsa, uit een potje of zelf gefabriceerd
-chilipoeder
-tomatenpuree en ketchup
-tabasco
-peper en zout
- mexicaanse kruiden voor vlees
-flesje rode wijn
-paprika of mexicaanse mix van groenten
-eigen inbreng is hier zeer welkom!
gooi erbij wat je lekker lijkt.
-een lekker biertje voor tijdens de voorbereiding.


HULPMIDDELEN

Ovenschaal
grill
pannen

muchos nachos

het was heerlijk!


Vaak gegeten in Mexicaans restaurant, smaakte zo goed dat ik het ook zelf heb geprobeerd, en het was erug lekker!

Voorbereiding

Biertje openen

Bereidingswijze

Het gehakt
begin met het gehakt los te bakken, met zout, peper en wat mexicaanse kruiden, voeg extra chilipoeder toe en wat tabasco.
Een blikje tomatenpuree of een flinke klodder tomatenketchup en een flinke scheut wijn.
Laat op een laag pitje lekker sudderen terwijl je de rest klaar maakt.

de kip
Snij de kip in erg kleine stukjes en bak wederom met zout, peper, chilipoeder, paprikapoeder en mexicaanse kruiden op hoog vuur in een braadpannetje totdat ze gaar en lekker bruin is, voeg ook hierbij een klodder tomatenketchup enwat je verder nog nodig vind.
Verdeel de paprika of de groenten tussen de twee pannetjes en bak zeer kort even mee, de groente blijft lekker knapperig.

Ondertussen heb je de grill natuurlijk al voorverwarmd en in een Ovenschaal een dikke bodem van tortillachips (eventueel kun je er een maistortilla onder leggen) alvast even voorverwarmd in de oven,
leg aan de ene kant het gehakt, aan de andere kant de kip op de nachos en bestrooi het hele zaakje royaal met gerapste kaas.
Even onder de grill tot alles lekker gesmolten is.
EEn lekkere dikke klodder quacomole en desnoods creme fraiche erbij,
en klaar is je muchos nachos!

Serveertips

Je mag met je handjes eten!
serveren met extra chips, extra quacomole en extra salsa.
MJAM!



Leuk recept? Deel het
Reacties (34)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ann_m
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top