aardappel-tomatenschotel met mosselen

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 kg aardappelen
500 gr vleestomaten
1 ui
25 g boter of margarine
4 takjes peterselie
1 teentje knoflook
400 gr gekookte mosselen
1 1/2 tl viskruiden met zout
1 1/2 tl paprikapoeder
1 dl halfdroge witte wijn
zout , peper
2 el paneermeel
1 el geraspte Parmezaanse kaas



Voorbereiding

Aardappelen schillen en wassen. In ca 15 min. bijna gaar koken.
Afgieten en koud laten worden .
Intussen tomaten inkruisen. In kokend water onderdompelen en ontvellen. Halveren en zaadjes verwijderen. In stukken snijden.
Ui fijnsnipperen. Helft van boter verhitten. Ui ca 3 min. zachtjes bakken.
Selderij erboven fijnknippen. Knoflook erboven uitpersen.
Mosselen ca 1 min. meebakken.
Toevoegen: tomaat, viskruiden, paprikapoeder, wijn en 1/2 dl water. Op smaak brengen met zout en peper. Pan van vuur nemen. Aardappelen in plakjes snijden.
Ovenschotel (inh.21/2 l) invetten. Helft van aardappelen erin leggen. Helft van tomaat-mosselmengsel erover verdelen. Rest van aardappelen erop leggen. Rest van tomaat-mosselmengsel erover verdelen.
Paneermeel en kaas mengen. Over ovenschotel strooien. Rest van boter in klontjes erover verdelen. Afdekken met alumiumfolie.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200o C. In midden van oven ovenschotel ca 30 min. verhitten.
Folie verwijderen. In nog ca 10 min. lichtbruin laten kleuren.

Serveertips

Lekker met komkommersalade


Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een LG LED televisie (3x), Tefal-pannenset (10x), Princess VitaPure (3x) of Philips Senseo Original (5x)!

Stem en win »
Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van betsie_n


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies