aardappel-tomatenschotel met mosselen

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 kg aardappelen
500 gr vleestomaten
1 ui
25 g boter of margarine
4 takjes peterselie
1 teentje knoflook
400 gr gekookte mosselen
1 1/2 tl viskruiden met zout
1 1/2 tl paprikapoeder
1 dl halfdroge witte wijn
zout , peper
2 el paneermeel
1 el geraspte Parmezaanse kaas


Voorbereiding

Aardappelen schillen en wassen. In ca 15 min. bijna gaar koken.
Afgieten en koud laten worden .
Intussen tomaten inkruisen. In kokend water onderdompelen en ontvellen. Halveren en zaadjes verwijderen. In stukken snijden.
Ui fijnsnipperen. Helft van boter verhitten. Ui ca 3 min. zachtjes bakken.
Selderij erboven fijnknippen. Knoflook erboven uitpersen.
Mosselen ca 1 min. meebakken.
Toevoegen: tomaat, viskruiden, paprikapoeder, wijn en 1/2 dl water. Op smaak brengen met zout en peper. Pan van vuur nemen. Aardappelen in plakjes snijden.
ovenschotel (inh.21/2 l) invetten. Helft van aardappelen erin leggen. Helft van tomaat-mosselmengsel erover verdelen. Rest van aardappelen erop leggen. Rest van tomaat-mosselmengsel erover verdelen.
Paneermeel en kaas mengen. Over ovenschotel strooien. Rest van boter in klontjes erover verdelen. Afdekken met alumiumfolie.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200o C. In midden van oven ovenschotel ca 30 min. verhitten.
Folie verwijderen. In nog ca 10 min. lichtbruin laten kleuren.

Serveertips

Lekker met komkommersalade

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van betsie_n


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Geschikt voor alle warmtebronnen!

van 75,3
Alleen vandaag 54,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Smulweb heeft een nieuwe recept invoerpagina. Makkelijker, duidelijker én mooier! Wat is jouw lievelingsrecept dat je met de wereld wil delen? Hier kun je `m plaatsen.… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies