shaslick.

  • Internationaal
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

VOOR DE MARINADE.
ongeveer 4 uien, 1 rode paprika,1 spaanse peper, 3 a 4 knoflook teentjes, 1 blik tomatenblokjes op sap, 2 a 3 eetlepels honing,1 eetlepel olie en ketjap.

En voor op de barbequestokjes, cantharel of champignons, paprika en uien.
Varkensfricandeau of met vlees wat U zelf wilt.
Sate prikkers.

HULPMIDDELEN

snijplank.
Scherp mes.
schaal met deksel.


Zelfgemaakte shaliks voor de barbeque

Voorbereiding

Uien heel fijn maken.
paprika fijn maken.
knoflook fijn maken.
Vlees aan blokken snijden.

Bereidingswijze

Uien,paprika spaanse peper,knoflook,tomatenblokjes met het sap,
de honing, olie en de ketjap door elkaar mengen.
De vlees blokjes tellen en in het marinade mengsel omscheppen.
1 nacht laten trekken in de koelkast.
Sate prikkers een nacht in het water leggen, dan verbranden ze niet op de barbeque.
De volgende dag het vlees uit de marinade halen en de sate prikkers uit het water.
De sateprikkers droog maken met keukenpapier.
De cantharel of champignon, paprika en ui schoonmaken en aan stukken snijden.
En dan met het vlees om en om aan de sateprikker doen.
En dan op de barbeque en smullen maar.

Serveertips

Als U de blokjes vlees niet geteld heeft zult u merken dat er altijd blokjes verloren gaan om dat je ze niet zit zitten in de marinade.



Met salade en alles wat U zelf gewent bent met de barbeque.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van betha
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies