shaslick.

  • Internationaal
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

VOOR DE MARINADE.
ongeveer 4 uien, 1 rode paprika,1 spaanse peper, 3 a 4 knoflook teentjes, 1 blik tomatenblokjes op sap, 2 a 3 eetlepels honing,1 eetlepel olie en ketjap.

En voor op de barbequestokjes, cantharel of champignons, paprika en uien.
Varkensfricandeau of met vlees wat U zelf wilt.
Sate prikkers.

HULPMIDDELEN

snijplank.
Scherp mes.
schaal met deksel.


Zelfgemaakte shaliks voor de barbeque

Voorbereiding

Uien heel fijn maken.
paprika fijn maken.
knoflook fijn maken.
Vlees aan blokken snijden.

Bereidingswijze

Uien,paprika spaanse peper,knoflook,tomatenblokjes met het sap,
de honing, olie en de ketjap door elkaar mengen.
De vlees blokjes tellen en in het marinade mengsel omscheppen.
1 nacht laten trekken in de koelkast.
Sate prikkers een nacht in het water leggen, dan verbranden ze niet op de barbeque.
De volgende dag het vlees uit de marinade halen en de sate prikkers uit het water.
De sateprikkers droog maken met keukenpapier.
De cantharel of champignon, paprika en ui schoonmaken en aan stukken snijden.
En dan met het vlees om en om aan de sateprikker doen.
En dan op de barbeque en smullen maar.

Serveertips

Als U de blokjes vlees niet geteld heeft zult u merken dat er altijd blokjes verloren gaan om dat je ze niet zit zitten in de marinade.



Met salade en alles wat U zelf gewent bent met de barbeque.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van betha


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies