shaslick.

  • Internationaal
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

VOOR DE MARINADE.
ongeveer 4 uien, 1 rode paprika,1 spaanse peper, 3 a 4 knoflook teentjes, 1 blik tomatenblokjes op sap, 2 a 3 eetlepels honing,1 eetlepel olie en ketjap.

En voor op de barbequestokjes, cantharel of champignons, paprika en uien.
Varkensfricandeau of met vlees wat U zelf wilt.
Sate prikkers.

HULPMIDDELEN

Snijplank.
Scherp mes.
schaal met deksel.


Zelfgemaakte shaliks voor de barbeque

Voorbereiding

Uien heel fijn maken.
paprika fijn maken.
knoflook fijn maken.
Vlees aan blokken snijden.

Bereidingswijze

Uien,paprika spaanse peper,knoflook,tomatenblokjes met het sap,
de honing, olie en de ketjap door elkaar mengen.
De vlees blokjes tellen en in het marinade mengsel omscheppen.
1 nacht laten trekken in de koelkast.
Sate prikkers een nacht in het water leggen, dan verbranden ze niet op de barbeque.
De volgende dag het vlees uit de marinade halen en de sate prikkers uit het water.
De sateprikkers droog maken met keukenpapier.
De cantharel of champignon, paprika en ui schoonmaken en aan stukken snijden.
En dan met het vlees om en om aan de sateprikker doen.
En dan op de barbeque en smullen maar.

Serveertips

Als U de blokjes vlees niet geteld heeft zult u merken dat er altijd blokjes verloren gaan om dat je ze niet zit zitten in de marinade.



Met salade en alles wat U zelf gewent bent met de barbeque.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies