Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Gegratineerde Bleekselderij

Gegratineerde Bleekselderij

Door: magneliekje

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-02-2000

Ingrediënten 4 personen


* 1 struik bleekselderij
* 1 blik tomaten (stukjes)
* 1/4 ui
* 1/2 theel. tijm
* zwarte peper
* 25 gr paneermeel
* 50 gr geraspte belegen kaas



Een recept voor de combimagnetron, maar met een kleine aanpassing in het recept kan het ook in de magnetron worden klaargemaakt.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in stukken van ca. 21/2 cm. Laat de tomaten uitlekken (bewaar het sap voor bijv. soep). Pel de ui en hak hem heel fijn. Meng de bleekselderij met de tomaten, de ui, tijm en peper en doe dit in een Ovenschaal.

Bereidingswijze

Verwarm de combinatiemagnetron voor op 200 graden. Meng de kaas met de paneermeel en strooi dit over het gerecht. Plaats de schotel in de oven. Schakel de magnetron in op ca 300 watt en laat het gerecht in ca 15 min gaar en goudbruin worden. Opmerking: laat bij bereiding in de gewone magnetron de groente zonder paneermeel, afgedekt, in ca 8 min op vol vermogen gaar worden. Strooi het kaas/paneermeelmengesel erover en gratineer het gerecht onder een verwarmde grill.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van magneliekje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top