
Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »
* 2 grote uien
* 250 gram champignons
* 1 rode paprika
* 500 gram kipfilet
* peper, zout, knoflookpoeder
* 50 gram boter of margarine
* 2 el tomatenpuree
* 1 dl bouillon (van tablet)
* 1 dl zure room
* 1 el droge sherry
* ongeveer 1 el allesbinder
Uien, champignons en paprika.
Snel klaar en weinig calorieen
Pel en snipper de uien. Maak de champignons
schoon en snij ze in reepjes. Snij de kip-
filet in reepjes van 5 cm en bestrooi ze met knoflookpoeder, peper en zout. Verhit
de boter in een Braadpan. Bak de reepjes kip op een hoog vuur rondom bruin. Temper
het vuur en laat de reepjes nog 3 minuten
zachtjes bakken. Neem de reepjes kip uit de pan. Bak de ui in de rest van het bakvet
glazig, voeg de plakjes champignons en de
reepjes paprika toe en bak ze ongeveer
3 minuten mee. Roer de tomatenpuree erdoor.
Voeg de bouillon toe en breng het mengsel
aan de kook. Roer tot de saus bindt. Roer de zure room, de sherry en de
allesbinder door de saus. Doe de reepjes kip terug in de saus en laat het gerecht door en door warm worden.
Serveer met aardappelen of rijst en een
frisse groene salade.
jetta2 08-11-2013
Dank je wel voor dit heerlijke kipgerecht, ga hem snel maken.
Liefs van Jetta
molenmeisje 04-04-2003
Een zalig en gemakkelijk recept. We hebben het vanavond gegeten en ik neem hem mee naar mijn pagina. Dank je wel.
orphan 28-11-2001
We hebben het afgelopen zondag gegeten en we vonden het lekker.
Groetjes Sylvia
marieke_u 26-01-2001
Heb dit recept even meegenomen, ziet er goed uit...en makkelijk.
Gr. Marieke
Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »
Smulweb is uitgeroepen tot beste en populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Culinair! Een grotere waardering dan het winnen van deze prijzen is er niet.… Lees verder »