Ku-Lu-Yuk

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen


3 ons hamlappen
eetlepel sojasaus
1? eetlepel sherry of sake
50 gr. suiker
75 gr. ma?zena
2 theelepels bouillonpoeder
? dl. azijn
1? eetlepel tomatenpuree
een kleine ui
2 worteltjes, paprika, 1 lente-ui
? rode Spaanse peper
teen knoflook
schijfje gember
eetlepel aardappelmeel
peper en zout


Varkensvlees in zoetzure saus.

Voorbereiding

Vlees in blokjes van 2 bij 2 cm snijden.
Meng in een kom een eetlepel water met de soyasaus, ? eetlepel sherry of sake, wat peper en een eetlepel ma?zena tot een gladde saus.
Laat het vlees hier een ? uur in marineren.
Intussen in 1 dl. water het bouillonpoeder, de tomatenpuree, de azijn en de suiker al roerende aan de kook brengen.
Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de ui in vier partjes en haal de rokken uit elkaar. Schil de wortels zo dat er een driehoekige wortel overblijft. Snijd deze in dunne schijfjes.
Snijd de paprika, de Spaanse peper en de lente ui klein
Leg de rest van de bloem op een plat bord.
Snijd de knoflook in tweeen en versnipper de gember.
Verwarm de verse frituurolie tot 180?C.

Bereidingswijze

Verwarm in en pan wat olie met de gember en de knoflook. (verwijderen voor dat ze zwart worden.) Voeg hieraan de groenten toe (behalve de lente-ui) en fruit gedurende 2 min. op een hoog vuur. Nu de zoet zure saus toevoegen en nog een eetlepel sherry. Het geheel in 3 min. beetgaar koken. Bind het geheel met het aardappelmeel wat het beste
opgelost in wat koud water van het vuur af kan worden toegevoegd. Blijf roeren totdat het gebonden is. Breng op smaak met sojasaus.

Laat het vlees uitlekken en haal het door de ma?zena. Bak het in het frituur vet in circa 2. min goudbruin.

Voeg als laatste de lente-ui toe aan de saus en serveer meteen.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renate999

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De nr. 1 gezondheidsblender uit Amerika. Nu met hakmachine!

van 139,95
Alleen vandaag 69,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies