fou yong hai

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

150 gram soepgroenten,1 prei,
1 potje champignons 170 gram,1 blikje bamboestokjes 225 gram,
13 eieren,3 eetlepels suiker,
snufje ve-tsin,1 teentje knoflook,
halve fles ketchup,400 gram krab,
1 eetlepel maizena, kroepoek, 1 komkommer


Indisch eigerecht

Voorbereiding

Soepgroenten en krab ontdooien. Prei en bamboestokjes snijden. De eieren in een kom doen, peper zout en ve-tsin toevoegen.

Bereidingswijze

Pannetje halfvol met water en een teentje knoflook opzetten. Soepgroenten, prei, champignons en bamboestokjes in de schaal met eieren doen. Goed mixen. Als het water kookt het teentje knoflook eruithalen en de suiker toevoegen. rijst opzetten. De helft van de eieren en groenten bakken in een grote koekepan. Doe de tomatenketchup bij het suikerwater. De omelet een keer omdraaien. Doe de maizena in een beker, een beetje water erbij en goed roeren. Doe dit al roerende bij de tomatensaus. Als de omelet klaar is op een schaal leggen, de helft van de krab erover, en wat saus. Van de overgebleven helft eieren en groente ook een omelet bakken. Komkommer snijden. De tweede omelet in de schaal doen, de rest van de krab erover en weer wat saus. Serveren met de saus, kroepoek en de komkommer.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van j_jonkman
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies