Vissalade Met Dillesaus

  • Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

100 g garnalen - 75 g gerookte palingfilets - 50 g gerookte zalm - 100 g krulandijvie - 4 kerstomaatjes - 3 takjes dillie of 1 el diepvries dille - 2 el mayonaise - 1? el citroensap - 1 el droge sherry - ? tl ansjovispuree (tube) - ? tl suiker - 4 el creme fraiche



Voorbereiding

(? dag van tevoren):
In zeef garnalen onder koud water afspoelen. Laten uitlekken. Paling in stukjes van ? 3 cm snijden. Zalm in dunne repen snijden. Tot gebruik garnalen, paling en zalm afgedekt in koelkast zetten. Kruladijvie wassen en uitslaan. Tomaatjes wassen en in vieren snijden. In kopje dille fijnknippen (als je diepvriesdille gebruikt hoeft dit natuurlijk niet). Toevoegen: mayonaise, ? el citroensap, sherry en ansjovispuree. Tot sausje roeren. In ander kommetje rest van citroensap en suiker doen en al roerende suiker oplossen.

Bereidingswijze

Op 4 bordjes krulandijvie leggen. Besprenkelen met citroensap-suikermengsel.
Garnalen, paling en zalm erover verdelen. In kom creme fraiche beetje stijfkloppen. Mayonaise-mengsel erdoor scheppen. Op vissalade scheppen. Garneren met partjes kerstomaat. Serveer er toast en boter bij.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerst_pasen_pinkster


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een inhoud van 25 cl

van 2,4
Alleen vandaag 1,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies