Vissalade Met Dillesaus

  • Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

100 g garnalen - 75 g gerookte palingfilets - 50 g gerookte zalm - 100 g krulandijvie - 4 kerstomaatjes - 3 takjes dillie of 1 el diepvries dille - 2 el mayonaise - 1? el citroensap - 1 el droge sherry - ? tl ansjovispuree (tube) - ? tl suiker - 4 el creme fraiche


Voorbereiding

(? dag van tevoren):
In zeef garnalen onder koud water afspoelen. Laten uitlekken. Paling in stukjes van ? 3 cm snijden. zalm in dunne repen snijden. Tot gebruik garnalen, paling en zalm afgedekt in koelkast zetten. Kruladijvie wassen en uitslaan. Tomaatjes wassen en in vieren snijden. In kopje dille fijnknippen (als je diepvriesdille gebruikt hoeft dit natuurlijk niet). Toevoegen: mayonaise, ? el citroensap, sherry en ansjovispuree. Tot sausje roeren. In ander kommetje rest van citroensap en suiker doen en al roerende suiker oplossen.

Bereidingswijze

Op 4 bordjes krulandijvie leggen. Besprenkelen met citroensap-suikermengsel.
Garnalen, paling en zalm erover verdelen. In kom creme fraiche beetje stijfkloppen. Mayonaise-mengsel erdoor scheppen. Op vissalade scheppen. Garneren met partjes kerstomaat. Serveer er toast en boter bij.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerst_pasen_pinkster
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies