Vissalade Met Dillesaus

  • Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

100 g garnalen - 75 g gerookte palingfilets - 50 g gerookte zalm - 100 g krulandijvie - 4 kerstomaatjes - 3 takjes dillie of 1 el diepvries dille - 2 el mayonaise - 1? el citroensap - 1 el droge sherry - ? tl ansjovispuree (tube) - ? tl suiker - 4 el creme fraiche


Voorbereiding

(? dag van tevoren):
In zeef garnalen onder koud water afspoelen. Laten uitlekken. Paling in stukjes van ? 3 cm snijden. Zalm in dunne repen snijden. Tot gebruik garnalen, paling en zalm afgedekt in koelkast zetten. Kruladijvie wassen en uitslaan. Tomaatjes wassen en in vieren snijden. In kopje dille fijnknippen (als je diepvriesdille gebruikt hoeft dit natuurlijk niet). Toevoegen: mayonaise, ? el citroensap, sherry en ansjovispuree. Tot sausje roeren. In ander kommetje rest van citroensap en suiker doen en al roerende suiker oplossen.

Bereidingswijze

Op 4 bordjes krulandijvie leggen. Besprenkelen met citroensap-suikermengsel.
Garnalen, paling en zalm erover verdelen. In kom creme fraiche beetje stijfkloppen. Mayonaise-mengsel erdoor scheppen. Op vissalade scheppen. Garneren met partjes kerstomaat. Serveer er toast en boter bij.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerst_pasen_pinkster


Smult is het bomvolle receptenmagazine van Smulweb voor de thuiskok! In elk nummer vind je o.a. ruim 65 lekkere en maakbare recepten voor een seizoen lang kookinspiratie. Nu bij een jaar Smult het bakboek van de bekroonde en 's werelds bekendste meesterbakker cadeau! Een dik basisboek met veel verschillende broden, gebak, onweerstaanbare taarten, koekjes en desserts. Op = op. Bestel Smult hier »

Dagdeal
Bestel nu »

Handig kook- , stoom- en afgietmandje dat in iedere pan past.

van 23,95
Alleen vandaag 14,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Chai tea latte: een kruidig drankje van specerijen en melk. Op Smulweb vind je verschillende recepten om dit verwarmende drankje te maken.… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies