Lollo Rosso Salade

  • Vegetarisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 blikje ananasschijven op eigen sap (netto 234 gr.)100 gr. walnoten, 350 gr. witte of blauwe druiven, 1 ui, 1 krop lollo rosso, 6 el. zonnebloemolie, 3 el. (citroenmelisse)-azijn, 2 tl. zaanse mosterd, 2 tl. citroenrasp. zout, 1 pakje verse roomkaas (150 gr.) versgemalen peper.


Tip van HAK: 1 pot Bonenmix Kikkererwten, Maïs, Kidney & Bruine bonen

Voorbereiding

In zeef ananas uit laten lekken en in kleine stukjes snijden (sap wordt niet gebruikt). helft van de walnoten in kleine stukjes hakken. druiven wassen, halveren en de pitjes verwijderen. ui pellen en heel fijn snipperen. Lollo rosso wassen en droogslaan. In kommetje azijn, olie, mosterd, citroenrasp, ui, gehakte walnoten en zout tot sausje kloppen.

Bereidingswijze

Lollo rosso over 4 borden verdelen. Ananasstukjes en druiven erover verdelen. Sausje erover sprenkelen. Roomkaas erover verkruimelen. bestrooien met versgemalen zwarte peper. Achtergehouden walnoten erover verdelen.

Serveertips

Goed gekoeld is de roomkaas gemakkelijker te verkruimelen.
Serveren met stokbrood.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van praline


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een anti aanbaklaag.

van 11,95
Alleen vandaag 10,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies