thaise mosselen

  • Thais Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

2 kilo mosselen,
2 sjalotten of ui,
2 teentjes knoflook,
2 stengels vers citroengras (sereh),
stukje galanga van 4 cm,
1 wortel,
1 rode spaanse peper of 3 rode kleine chilipepers, liefst vers,
3 verse limoenblaadjes (djeruk purut),
2 eetl. vissaus,
1 limoen,
handje grofgesneden verse munt of koriander,
water


Een pikante afwisseling voor het mosselseizoen.

Voorbereiding

Snipper de sjalotten. Snijd de wortel in plakjes. Schil de galanga en snijd deze in flinterdunne plakjes. Snijd de peper(s) fijn met of zonder zaad (zaad is het scherpst). Ontdoe de sereh van het buitenste blad en gebruik het dikste gedeelte. Snijd dit in fijne ringetjes. U kunt ook de stengels heel laten en deze mee laten trekken. Hak de knoflook fijn. Boen de limoen schoon en rasp er dunnetjes de helft van de schil af.
Reinig en controleer de mosselen als gebruikelijk (kijk op de verpakking of vraag uw visboer).

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote (braad)pan en fruit daarin sjalot, wortel, knoflook, citroengras en pepersnippers, tot de sjalot glazig is. Voeg dan een kwart liter water, het limoensap, de limoenschil, de limoenblaadjes, de galanga en de vissaus toe en laat aan de kook komen. Voeg de mosselen toe en roer goed om. Kook de mosselen in dit vocht in twee partijen gaar in ca. 4 minuten. De mosselen zijn direct gaar als ze open zijn. Voeg dan de kruiden toe, roer alles om en serveer.

Serveertips

Serveer met pandanrijst en een groentegerecht.
De exotische ingredienten zijn te koop in oosterse toko's en grote supermarkten.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (1)
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies