Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Soto

Door: de_smulgek

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


2 grote kippenpoten, 1 bouillonblok, 1 zakje boemboe soto, 4 eieren, 2 ons tauge, 6 aardappels



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook in 1,5 liter water en 1 bouillon blokje de kippenpoten gaar. Haal ze uit de pan en pluis de poten uit. Doe de uitgepluisde kip terug in de bouillon. Doe het zakje boemboe soto in een koekepan met klein beetje boter en laat het even verwarmen tot dat de geur goed vrij komt. Doe hierna de boemboe in de pan met kip. Laat het geheel even doorkoken.
Kook de aardappels en de eieren. Blanceer de tauge. Wanneer de aardappels en eieren klaar zijn, deze in partjes snijden.

Serveertip

Doe rijst op een diep bord. Hierover wat eierpartjes en aardappelpartjes en tauge. Dan de dip met sap erover heen. Als extra een beetje ketjap over het geheel sprenkelen en gebakken uitjes.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van de_smulgek
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top