appeltaart met havermout

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

- 125 gram havermout
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 250 gram bruine basterdsuiker
- 2 ons boter
- 3 a 4 appels
- kaneel


HULPMIDDELEN

Springvorm van 24 cm.


Een heerlijke appeltaart, die snel gemaakt is.

Bereidingswijze

De havermout, het zelfrijzend bakmeel en de bruine suiker door elkaar roeren. De boter au bain marie smelten en erdoor roeren tot een vaste massa ontstaat. 2/3 deel van het deeg in de springvorm doen.
De appels raspen of fijnsnijden en er kaneel doorheen doen.
Dit mengsel op de bodem leggen en de rest van het deeg erover verkruimelen.
De appeltaart in 60 a 70 minuten bruin bakken in een warme tot hete oven. ( Stand 5-6)

Serveertips

Lekker met een toef slagroom.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anne_kirsten


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies