Chinese gevulde broodbolletjes, Ba Pao

  • Chinees
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Voor het brooddeeg:
10 g verse gist
1 tl suiker
200 g bloem
zout

Voor de vulling:
1 sjalotje
1 lente-uitje
1 el olie
2 teentjes knoflook
100 g varkensgehakt
2 el katjap manis
1 el fijngehakte bladselderij
? tl zout
? el suiker


Chinese gevulde broodbolletjes

Voorbereiding

Verkruimel de gist, voeg de suiker toe, ? dl lauwwarm water en los de gist op.
Zeef de bloem met het zout boven een kom.
Maak in het midden een kuiltje en schenk hierin de gistoplossing en 3/4 dl lauwwarm water.
Roer, vanuit het midden, de bloem erdoor.
Kneed het verder met de hand tot een soepel deeg dat van de kom loslaat.
Laat het deeg, afgedekt, op een warme plaats ca. 30 minuten rijzen.

Bereidingswijze

Maak intussen de vulling:
Snipper de gepelde sjalot en het schoongemaakte lente-uitje.
Verhit de olie in een koekepan en fruit de sjalot- en lente-ui snippers kort.
Pers de gepelde knoflookteentjes erboven uit, voeg het gehakt toe en bak het rul met een vork.
Roer de ketjap, de fijngehakte selderij, het zout en de suiker erdoor. Neem de pan van het vuur.

Knip van bakpapier ca. 20 vierkantjes van ca. 5x5 cm.
Druk de deegbal plat en trek er ca. 20 deegstukjes af, ter grootte van een stuiter.
Druk elk stukje deeg plat tot een rondje en schep er 1 tl van de gehaktvulling op. Vouw het deeg om de vulling, druk da randen van het deeg stevig tegen elkaar en maak er een bolletje van.
Leg de bolletjes met de dichtgevouwen kant naar onderen op de stukjes bakpapier en leg ze op een dienblad.
Bewaar de bolletjes afgedekt met een droge doek (maximaal 2 uur) tot gebruik op een koele plaats, maar niet in de koelkast!

Stoom de bolletjes gaar (ca. 20 minuten) in een stoompan boven een laag kokend water. Tijdens het stomen rijzen de bolletjes nog iets, dus ze mogen niet te dicht bij elkaar liggen.
Serveer de broodjes warm.

TIP:
Als je de broodjes nog langer van te voren klaar wil maken, zet ze dan na het vullen, WEL in de koelkast! (om het rijzen te stoppen)
Haal ze ca. 1 uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat ze weer op kamertemperatuur komen en de gist weer geaktiveerd wordt.

In plaats van stomen, kunnen de broodjes ook gefrituurd worden; ca. 10 minuten in frituurolie van 160?C, draai de broodjes halverwege de bereidingstijd om.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maylynn

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Zet met gemak de lekkerste salades op tafel!

van 39,99
Alleen vandaag 30,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies