Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Consomme Van Houtduif

Door: joost_maghet_weten

  • Belgisch
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


2 houtduifjes
3 uien
2 preistengels
2 wortelen
1/2 knolselder
1 laurierblad
peper
zout
4 ? 5 eiwitten
enkele groene koolbladeren
100 g boschampignons
40 g boter



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat door de poelier het borstvlees van de karkassen van de houtduiven
verwijderen; bewaar de karkassen. Doe de bouten van de duiven en de
karkassen in een ruime pan met koud water (houd de borsten apart)
en voeg er 3 uien, 1 prei, 1 wortel, 1/4 knolselder, 1 laurierblad,
peper en zout aan toe. Breng alles aan de kook en laat 1,5 uur koken.
Haal regelmatig het schuim van de oppervlakte.

Laat de bouillon afkoelen en giet alles door een zeef.
Snijd intussen 1 prei, 1 wortel en 1/4 knolselder in fijne
stukjes en meng die met de eiwitten. Voeg hier de gezeefde bouillon
aan toe en laat alles op een zacht vuurtje tegen de kook aankomen.
Bovenaan wordt dan een 'koek' gevormd, waarin alle onreinheden
verzameld worden. Zet na 1 uur het vuur af en laat de koek naar de
bodem van de pan zakken; bovenaan komt dan de heldere bouillon vrij.
Bak de duiveborstjes knapperig in de boter en snijd ze in fijne
reepjes. Pocheer de groene koolbladeren en snijd ze in reepjes. Doe
hetzelfde met de boschampignons.

Warm de soepborden op, leg er de reepjes duiveborst, kool en
boschampignons in en overgiet met de hete consomme.




Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joost_maghet_weten
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top