Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

vissoep

Door: francy_a

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


- 1 kg verschillende vissoorten,
- 2 uien,
- 1 winterwortel,
- 2 preien,
- 2 tomaten,
- 1 Spaanse peper,
- 3 tenen knoflook,
- 8 el olijolie,
- 2 dl witte wijn,
- 2 zakjes saffraan,
- 20 g bloem,
- zout,
- 1,5 l visbouillon.

Rouille (pittige knoflooksaus):

- 2 mespuntjes saffraan,
- 4 tenen knoflook,
- 2 dl mayonaise ,
- 2 el visbouillon,
- 2 mespuntjes sambal.



Deze vissoep is heel goed als hoofdmaaltijd te gebruiken.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel en snipper de uien terwijl de visbouillon opstaat. Snijd de prei en 1 wortel julienne (in dunne repen).

Dompel de tomaten onder in een pan heet water (net niet kokend). Na ca. 0,5 minuut de tomaten afspoelen onder koud water en ontvellen.

De schone vis in grove stukken snijden.

Bereidingswijze

Fruit de uien, prei, wortel, Spaanse peper (in zijn geheel, zonder zaadjes) zachtjes gedurende 5 minuten.

Pers de knoflook uit boven de pan en roer er vervolgens de gezeefde bloem door. Daarna de in wijn geweekte saffraan toevoegen en de bouillon in de pan schenken.

De soep al roerende aan de kook brengen en met een schuimspaan de vis in de soep scheppen. Na ca. 5 minuten de tomaten en eventueel de mosselen in schelp toevoegen.

De soep op smaak brengen met peper en zout. Leg in elk bord minimaal 1 mossel en een blaadje peterselie.

Meng alle ingredienten van de rouille tot een saus.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van francy_a
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top