Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Banana bread

Door: renate999

  • Amerikaans
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 10 personen


3 rijpe bananen
250 ml. suiker
125 gr. boter
2 eieren
500 ml. zelfrijzend bakmeel of bloem
snufje zout
gehakte walnoten of vanille-essence
als je geen zelfrijzend bakmeel gebruikt: 1 zakje bakpoeder



Een Amerikaans recept voor bananencake.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pureer de bananen.Laat de boter en eieren op kamertemperatuur komen.Verwarm de oven voor op 170 graden.

Bereidingswijze

Meng de boter en suiker.
Voeg bananenpuree en eieren toe, en mix tot een gladde massa.
Zeef de bloem en het zout (en evt. het bakpoeder) boven het mengsel. Mix tot een glad deeg ontstaat.
Voeg eventueel de vanille-essence of de gehakte walnoten toe.
Giet het beslag in een ingevet bakblik, en bak het 1 uur.
Als de cake te snel bruin wordt, de temperatuur terugschakelen naar 160 graden.

Serveertip

Je bananabread is extra lekker zoet met een glazuurlaagje gemaakt met een eetlepel Pisang Ambon en poedersuiker.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renate999
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top