Banana bread

  • Amerikaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 10 personen

3 rijpe bananen
250 ml. suiker
125 gr. boter
2 eieren
500 ml. zelfrijzend bakmeel of bloem
snufje zout
gehakte walnoten of vanille-essence
als je geen zelfrijzend bakmeel gebruikt: 1 zakje bakpoeder


Een Amerikaans recept voor bananencake.

Voorbereiding

Pureer de bananen.Laat de boter en eieren op kamertemperatuur komen.Verwarm de oven voor op 170 graden.

Bereidingswijze

Meng de boter en suiker.
Voeg bananenpuree en eieren toe, en mix tot een gladde massa.
Zeef de bloem en het zout (en evt. het bakpoeder) boven het mengsel. Mix tot een glad deeg ontstaat.
Voeg eventueel de vanille-essence of de gehakte walnoten toe.
Giet het beslag in een ingevet bakblik, en bak het 1 uur.
Als de cake te snel bruin wordt, de temperatuur terugschakelen naar 160 graden.

Serveertips

Je bananabread is extra lekker zoet met een glazuurlaagje gemaakt met een eetlepel Pisang Ambon en poedersuiker.

Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renate999
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies