Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pastasalade Met Krab, Garnalen En Fetakaas

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

1 blikje krab
200 gr pasta (strikjes of spiraaltjes)
1 kleine rode paprika, ontdaan van zaad en zaadlijsten en in dunne reepjes gesneden
2 fijngesnipperde bosuitjes
150 gr gepelde garnalen
100 gr fetakaas
zwarte olijven

Voor de saus:
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel suiker
een mespuntje mosterd
2 eetlepels rode wijnazijn
6 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel fijngesnipperde peterselie
versgemalen peper



Bereidingswijze

Laat de krab in een zeef uitlekken, verwijder alle harde kraakbeenstukjes en verdeel hem met een vork in partjes.
Maak het sausje.
Roer met een Mixer de tomatenpuree, suiker, mosterd en wijnazijn goed.
Voeg al kloppend de olie toe. Eerst druppelsgewijs, vervolgens in een dun straaltje.
Roer het citroensap, de peterselie en peper erdoor.
Kook de pasta, zonder deksel, beetgaar en roer er zo nu en dan door.
Giet de pasta in een vergiet af en schud er voorzichtig het water uit.
Doe de pasta over in een slakom en meng er direct de saus door om te voorkomen dat de pasta aan elkaar gaat plakken.
Voeg de reepjes paprika en ui erbij, alsmede de krab en de garnalen. Verkruimel de fetakaas erover en garneer met wat
zwarte olijven.



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jos_v_p
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top