Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Advocaat-Slagroomtaart

Door: corrieneeltje

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 12 personen


4 eieren/ 160 gr. suiker/ 120 gr. bloem/ 40 gr. maizena/ 1 mespuntje zout/ 3 el.sinaasappellikeur/ 3 el. water/ 2,5 dl. slagroom/ 2 zakjes slagroomversteviger/ 2 dl. advocaat/ 12 paaseitjes.


Verder heb je nodig


Springvorm van 24 of 26 cm.


Vrolijke paastaart, maar ook voor andere gelegenheden niet te versmaden.

Ontdek meer:

Voorbereiding

De oven voorverwarmen op 175 C. of gasstand 3.
De springvorm met boter invetten en vervolgens met bloem bestuiven. De overtollige bloem eruit schudden.De eieren met de suiker 6 a 7 minuten met de Mixer op de hoogste stand kloppen. De bloem met de maizena en het zout zeven en deel voor deel luchtig en gelijkmatig door het beslag scheppen. Het beslag in de vorm schenken en glad strijken. De vorm op een rooster in het midden van de oven plaatsen en in ca. 35 minuten goudbruin bakken en gaar bakken. De taart is gaar als een erin gestoken satestokje er weer droog uit komt. De taart op een rooster laten afkoelen en na 10 minuten de vorm verwijderen. De afgekoelde taart in folie verpakken en tot gebruik op een droge plaats bewaren.

Bereidingswijze

De taart doormidden snijden. De likeur met water vermengen en hiermee de binnenkant van de taart besprenkelen. De slagroom met de versteviger stijfslaan en de advocaat er goed doorheen kloppen. 2/3 deel van de advocaatroom over de onderste helft van de taart uitstrijken. De rest in een spuitzak overdoen. De bovenste taarthelft op de onderste leggen. Wat room op de bovenkant van de taart spuiten en met een paletmes in een dun laagje uitstrijken over de bovenkant en de zijkant van de taart. Versieren met kleine toefjes advocaatroom, paaseitjes en eventueel mimosabolletjes(snoep). De taart minimaal 1 uur in de koelkast zetten.



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van corrieneeltje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top