Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Advocaat-Slagroomtaart

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 12 personen

4 eieren/ 160 gr. suiker/ 120 gr. bloem/ 40 gr. maizena/ 1 mespuntje zout/ 3 el.sinaasappellikeur/ 3 el. water/ 2,5 dl. slagroom/ 2 zakjes slagroomversteviger/ 2 dl. advocaat/ 12 paaseitjes.


HULPMIDDELEN

Springvorm van 24 of 26 cm.


Vrolijke paastaart, maar ook voor andere gelegenheden niet te versmaden.

Voorbereiding

De oven voorverwarmen op 175 C. of gasstand 3.
De springvorm met boter invetten en vervolgens met bloem bestuiven. De overtollige bloem eruit schudden.De eieren met de suiker 6 a 7 minuten met de Mixer op de hoogste stand kloppen. De bloem met de maizena en het zout zeven en deel voor deel luchtig en gelijkmatig door het beslag scheppen. Het beslag in de vorm schenken en glad strijken. De vorm op een rooster in het midden van de oven plaatsen en in ca. 35 minuten goudbruin bakken en gaar bakken. De taart is gaar als een erin gestoken satestokje er weer droog uit komt. De taart op een rooster laten afkoelen en na 10 minuten de vorm verwijderen. De afgekoelde taart in folie verpakken en tot gebruik op een droge plaats bewaren.

Bereidingswijze

De taart doormidden snijden. De likeur met water vermengen en hiermee de binnenkant van de taart besprenkelen. De slagroom met de versteviger stijfslaan en de advocaat er goed doorheen kloppen. 2/3 deel van de advocaatroom over de onderste helft van de taart uitstrijken. De rest in een spuitzak overdoen. De bovenste taarthelft op de onderste leggen. Wat room op de bovenkant van de taart spuiten en met een paletmes in een dun laagje uitstrijken over de bovenkant en de zijkant van de taart. Versieren met kleine toefjes advocaatroom, paaseitjes en eventueel mimosabolletjes(snoep). De taart minimaal 1 uur in de koelkast zetten.



Leuk recept? Deel het
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van corrieneeltje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top