Lollo Rosso

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

* 1/2 krop lollo rosso
* 2 bosuitjes
* 100 gram shii-take
* 50 gram tauge
* 4 eetlepels sesamolie
* 1 eetlepel natuurazijn
* 1 eetlepel sojasaus
* 1 eetlepel gembernat
* zout
* peper
* 20 gram sesamzaadjes


Tip van HAK: 1 pot Bonenmix Kidney, Bruine & Witte bonen
HULPMIDDELEN

Keukenpapier


Salade van lollo rosso met shii-take, tauge en bosui-sesamdressing.

Bereidingswijze

Sla in blaadjes verdelen en wassen. Bosuitjes schoonmaken en in zeer dunne plakjes snijden. (donkergroene deel niet gebruiken) Shii-take schoonvegen met keukenpapier, steeltjes verwijderen en in dunne plakjes snijden. Shii-take in droge koekenpan ca. 1 minuut op hoog vuur aanbakken en op keukenpapier laten afkoelen.
Van tauge zoveel mogelijk draadjes verwijderen. In kom olie, azijn, sojasaus en gembernat tot dressing roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Bosuitjes toevoegen en ca. 5 minuten laten intrekken. Intussen in koekenpan sesamzaad ca. 1 minuut goudbruin roosteren.
Sla mengen met shii-take, tauge en dressing.
Sesamzaadjes over de salade strooien.

Serveertips

Smaakt bv heerlijk bij Japanse noedels en een kalkoentournedos.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van barb_barb


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een inhoud van 25 cl

van 2,4
Alleen vandaag 1,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies