Lollo Rosso

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

* 1/2 krop lollo rosso
* 2 bosuitjes
* 100 gram shii-take
* 50 gram tauge
* 4 eetlepels sesamolie
* 1 eetlepel natuurazijn
* 1 eetlepel sojasaus
* 1 eetlepel gembernat
* zout
* peper
* 20 gram sesamzaadjes


HULPMIDDELEN

Keukenpapier


Salade van lollo rosso met shii-take, tauge en bosui-sesamdressing.

Bereidingswijze

Sla in blaadjes verdelen en wassen. Bosuitjes schoonmaken en in zeer dunne plakjes snijden. (donkergroene deel niet gebruiken) Shii-take schoonvegen met keukenpapier, steeltjes verwijderen en in dunne plakjes snijden. Shii-take in droge koekenpan ca. 1 minuut op hoog vuur aanbakken en op keukenpapier laten afkoelen.
Van tauge zoveel mogelijk draadjes verwijderen. In kom olie, azijn, sojasaus en gembernat tot dressing roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Bosuitjes toevoegen en ca. 5 minuten laten intrekken. Intussen in koekenpan sesamzaad ca. 1 minuut goudbruin roosteren.
Sla mengen met shii-take, tauge en dressing.
Sesamzaadjes over de salade strooien.

Serveertips

Smaakt bv heerlijk bij Japanse noedels en een kalkoentournedos.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van barb_barb


In het nieuwste nummer van Smult - het tijdschrift van Smulweb – vind je tips van Janny van der Heijden, de beste recepten van Tessa Kiros, een stoere BBQ special en culinaire how-to's. Actie t/m 31 mei 2015.
Nu 4x Smult van € 19,80 voor € 9,95 »

Dagdeal
Bestel nu »

Handige grote fietsmand met klik- en bevestigingssysteem!

van 59,95
Alleen vandaag 39,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Met Smult in de keuken heb je in een handomdraai heerlijke gerechten op tafel! Een gegarandeerd succes bij al je gasten. Nu 4x Smult voor slechts € 9,95! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies