Lollo Rosso

  •  …
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

* 1/2 krop lollo rosso
* 2 bosuitjes
* 100 gram shii-take
* 50 gram tauge
* 4 eetlepels sesamolie
* 1 eetlepel natuurazijn
* 1 eetlepel sojasaus
* 1 eetlepel gembernat
* zout
* peper
* 20 gram sesamzaadjes

HULPMIDDELEN

Keukenpapier


Salade van lollo rosso met shii-take, tauge en bosui-sesamdressing.

Bereidingswijze

Sla in blaadjes verdelen en wassen. Bosuitjes schoonmaken en in zeer dunne plakjes snijden. (donkergroene deel niet gebruiken) Shii-take schoonvegen met keukenpapier, steeltjes verwijderen en in dunne plakjes snijden. Shii-take in droge koekenpan ca. 1 minuut op hoog vuur aanbakken en op keukenpapier laten afkoelen.
Van tauge zoveel mogelijk draadjes verwijderen. In kom olie, azijn, sojasaus en gembernat tot dressing roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Bosuitjes toevoegen en ca. 5 minuten laten intrekken. Intussen in koekenpan sesamzaad ca. 1 minuut goudbruin roosteren.
Sla mengen met shii-take, tauge en dressing.
Sesamzaadjes over de salade strooien.

Serveertips

Smaakt bv heerlijk bij japanse noedels en een kalkoentournedos.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies