mayonaise( 5 variaties)

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 eidooier -

zout -

peper -

2 eetlepels citroensap -

mespunt Dyonmosterd -

mespunt suiker -

2 dl olie.


Voorbereiding

Roer 1 eidooier met een snufje zout peper en het citroensap tot een gladde romige massa.

Voeg naar smaak een mosterd en suiker toe.

Voeg druppelsgewijs de olie toe blijven roeren tot een gladde gebonden saus ontstaat.

Giet de olie nu iets sneller toe tot deze de gewenste dikte heeft.

Bereidingswijze

Variatie:

Nicoisesaus : mayonaise rode spaanse peper en eetlepel tomatenpuree.

Chantillysaus: Mayonaise eetlepel geklopte room citroensap en peper.

Groenesaus :mayonaise50 gr spinazie, kervel, en cresson( waterkers).

Suedoisesaus: mayonaise ongezoete appelmoes mierikswotel.

Remouladesaus: Mayonaise augurk,kappertjes, peterselie,kervel, mosterd.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies