mayonaise( 5 variaties)

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 eidooier -

zout -

peper -

2 eetlepels citroensap -

mespunt Dyonmosterd -

mespunt suiker -

2 dl olie.


Voorbereiding

Roer 1 eidooier met een snufje zout peper en het citroensap tot een gladde romige massa.

Voeg naar smaak een mosterd en suiker toe.

Voeg druppelsgewijs de olie toe blijven roeren tot een gladde gebonden saus ontstaat.

Giet de olie nu iets sneller toe tot deze de gewenste dikte heeft.

Bereidingswijze

Variatie:

Nicoisesaus : mayonaise rode spaanse peper en eetlepel tomatenpuree.

Chantillysaus: Mayonaise eetlepel geklopte room citroensap en peper.

Groenesaus :mayonaise50 gr spinazie, kervel, en cresson( waterkers).

Suedoisesaus: mayonaise ongezoete appelmoes mierikswotel.

Remouladesaus: Mayonaise augurk,kappertjes, peterselie,kervel, mosterd.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fridaberk
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies